Corupție în Parlament! Deputat PNL, înregistrat când încerca să mituiască un parlamentar AUR ca să nu voteze moțiunea împotriva Guvernului Cîțu. AUR a PUBLICAT înregistrarea

Co-președinții AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion, au acuzat, luni, că parlamentari PNL au încercat să mituiască parlamentari AUR pentru a nu vota moțiunea împotriva Guvernului Cîțu.

Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a declarat că cinci parlamentari AUR au fost contactați de liderii PNL şi „momiți” cu funcţii în instituții deconcentrate locale pentru rude şi apropiați dacă nu ar fi participat la votul de mâine la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, anunță Antena 3.

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: „AUR nu accepta așa ceva. AUR nu este de vânzare”

Co-președintele AUR a subliniat că partidul său a refuzat din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului și în detrimentul românilor, în general.

„Așa cum se practică de 30 și ceva de ani la noi în țară se oferă bani publici sub formă de sinecuri sau sub formă de posturi bine plătite pentru diferite avantaje politice.

AUR nu accepta așa ceva. AUR nu este de vânzare. Parlamentarii noștri nu au primit nici măcar să negocieze, puteau să afle mai multe amănunte, dacă ar fi negociat, dar este sub demnitatea noastră să negociem așa ceva.

Am respins din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului nostru și în detrimentul românilor, în general, nu doar a celor care ne-au votat pe noi.

Românii se așteaptă să fie conduși de oameni cinstiți. Din păcate, cei mai mulți dintre politicienii noștri nu fac proba acestei onestității cu care sunt totuși creditați atunci când sunt votați”, a spus Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR la News Hour with CNN de la Antena 3.

Totodată, deputatul George Simion  a anunțat că AUR face plângere la DNA

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a declarat George Simion, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ulterior, George Simion a publicat pe contul de Youtube înregistrarea  în care deputatul PNL, Cosmin Șandru,  încercă să-l convingă pe deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, să lipsească marți de la votul moțiunii.

În înregistrare se aude cum Șandru îi propune deputatului AUR să negocieze:

„Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica refuză și îi explică liberalului că s-a întors din Anglia în țară, unde câștiga la fel de mult, pentru că ”este sătul de ce se întâmplă și nu se mai poate continua așa”.

Redăm înregistrarea dată publicității de co-președintele AUR, deputatul George Simion:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost