Noua generație de stânga

Acum că mitingul s-a terminat, moțiunea s-a votat, haideți să clarificăm câteva lucruri din perspectiva unor viitoare alegeri anticipate. Vă atenționez că trebuie citit cu atenție si e destul de mult, iar ceea ce urmează să citiți este o pură opinie personală, urmărind atent viața politică și civică a României.

Este în formare o nouă generație de stânga, unde după cum vedeți își are loc și creștinismul.  Se lucrează intens de ceva ani în zona civică în acest sens, însă evident sub mai multe măști. De ce măști? Pentru că mulți români (încă) au o repulsie firească față de stânga, unde este plasat socialismul și comunismul.

Masca 1. Zona naționalistă, filantropică și creștin ortodoxă: Asociația Neamunit și o parte dintre preoții care fac acest joc politic și social (poate chiar nevinovați unii din ei).

De-a lungul anilor acest ONG a boicotat toate alegerile, a boicotat toate protestele antipsd.

Unul din liderii acestei formațiuni își are mama în PSD, fiind la un moment dat (nu știu dacă și acum) șefa organizației de femei din cadrul PSD. Toate aceste informații sunt la câteva click-uri distanță pe internet.

Sub această mască se acaparează tinerii cu inimi curate, care au ajuns la credința în Hristos în baza unor repere și modele precum Sfinții Închisorilor, personalități marcante ale perioadei interbelice de dreapta. Din acest motiv confuzia este și mai mare.

Masca 2. Masca antisistem. Să nu uităm de unde am plecat, formarea unei noi generații de oameni, tineri de STÂNGA.

Cei care operează sub această mască sunt: Iosefina Pascal, Oana Lovin, Dana Budeanu, Aurelian, Adriana Bahmuțeanu și alții care îmi scapă. Vă mărturisesc că am avut răbdarea de a urmări și a asculta pe cele mai sus menționate (mai mult sau mai puțin).

Sub această mască se acaparează oamenii nemulțumiți și – în general- fără repere, fără a cunoaște ceva mai mult despre istoria României, despre credința din care fac parte, în general oamenii, tinerii dezorientați din punct de vedere cultural, educațional si al credinței. Nu sunt stăpâni pe informații, nu caută alte informații iau totul de-a gata.

Discursul acestora este unul: golănesc, popular, plăcut și fără trimiteri prea mari la religie la credința ortodoxă.

Masca 3. Masca antisistem, dar care se dau credincioși mai mult sau puțin, în general nostalgicii după communism

Cei care operează sub aceasta mască sunt: Diana Șoșoacă, Partidul Neamul Românesc-condus de Ninel Peia, gruparea vadimista (partid nou înființat de către chiar fiica Corneliu Vadim Tudor), mai nou Partidul lui Dragnea

Sub această mască sunt acaparați în general cei intre de 40-70 de ani, nostalgicii după comunism, după cenaclul Flacăra, după Adrian Păunescu, sunt cei care îl plâng pe Vadim.

Sub această mască găsim oameni, tineri care au amestecat credințele între ele: yoga, dacii, creștinismul.

Deasupra acestor măști sunt și încearcă să controleze tot (evident sunt si neînțelegeri intre ei) Partidul SOCIAL Democrat ce s-a declarat public cea mai mare forță de STÂNGA. Vă aduceți aminte la început. în stânga găsim socialismul și comunismul.

Sub aceste măști se creează noua masă de votanți PSD pentru că votanții clasici de 20-30 de ani încep să se stingă din viață.

Din păcate sub aceste măști se înregistrează o mulțime de victime care pot fi și sunt de bună credință.

Contra-oferta este clară: DREAPTA.

Dar care dreapta? Cine sunt cei care se declara public „DE DREAPTA”, fără dacisme, yoga, ce mărturisesc o credință ortodoxă vie, o dreapta nemascată, fără neclarități, pe față?

Răspundeți-vă singuri! După faptele lor să fie judecați!

MARIUS CÂRCIUMARU

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost