Secretarul de stat, Sorin Ion, despre certificatul sanitar în școli: Ar trebui să-l impunem și elevilor care au vârsta de vaccinare, nu doar profesorilor

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat, vineri, că certificatul sanitar ar trebui impus în școli nu doar profesorilor, ci și elevilor care au vârsta de vaccinare.

Declarația a fost făcută la Interviurile Digi24.ro.

„Mi-aș dori să fie toți profesorii vaccinați, cu excepția celor care nu pot din motive de sănătate. Dacă impunem certificat verde unui profesor la școală, ar trebui să impunem și elevilor care au vârsta pentru vaccinare”, a spus Sorin Ion.

Totuși, acesta a precizat că până în prezent nu s-a discutat în ministerul Educației despre obligativitatea certificatului sanitar pentru profesori.

Pe de altă parte, secretarul de stat a anunțat că elevii vor fi testați dacă în clasă apare un caz de infectare.

„Principala reglementare din noul ordin comun este că suspendăm cursurile la apariția unui caz pozitiv într-o clasă. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul stau în online.

Cursurile se suspendă doar în cazul în care sunt elevi infectați, nu în cazul în care un profesor se îmbolnăvește”, a precizat Sorin Ion.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost