2 octombrie. Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina. Hram la Biserica Zlătari din Capitală

Biserica Ortodoxă îi pomenește în 2 octombrie pe Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi pe Sfânta Muceniţă Iustina, cei doi sfinți fiind cinstiți în mod deosebit la Biserica Zlătari din Capitală, care îşi sărbătorește cu această ocazie hramul.

La Biserica Zlătari, încă de vineri seara au început evenimentele religioase dedicate hramului, anunță Ziarul Lumina.

Începând cu ora 16:00, racla în care se păstrază mâna dreaptă a Sfântului Ciprian a fost scoasă în procesiune şi aşezată spre închinare credincioşilor în afara bisericii. Părintele Nicolae Dascălu, parohul Bisericii Zlătari din Bucureşti, a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei, împreună cu un sobor de slujitori. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Ciprian Florin Apetrei de la Biserica „Sfântul Anton” – Curtea Veche din Capitală, care le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa şi minunile Sfântului Sfinţit Mucenic Ciprian.

În continuare, slujitorii Sfântului Altar au oficiat slujba Acatistului Sfântului Ciprian.

Sâmbătă, în ziua hramului, începând cu ora 10:00, la Biserica Zlătari de pe Calea Victoriei, Sfânta Liturghie va fi oficiată de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost