Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Noi suntem pentru rămânerea României în UE, dar milităm pentru o Europă a națiunilor suverane

Senatorul Claudiu Târziu a explicat, într-un interviu acordat RFI, că partidului AUR nu dorește ieșirea României din Uniunea Europeană, însă militează ca această Uniune să nu se transforme într-un supra stat federal.

Întrebat dacă AUR dorește ieșirea României din UE, copreședintele partidului, Claudiu Târziu, a răspuns:

În mod categoric nu. Avem înscris lucrul ăsta și în documentele programatice ale partidului. Am spus-o de nenumărate ori.

Noi suntem pentru rămânerea României în Uniunea Europeană, dar pe de altă parte milităm ca această uniune să nu se transforme într-un supra stat federal, ci să rămână așa cum a fost gândită de către fondatorii ei, o Europă a națiunilor suverane.

Credem că putem obține lucrul ăsta numai fiind în interiorul acestei uniuni, nu în afară. Pe de altă parte ne simțim solidari cu Polonia sau cu Ungaria, care își apără suveranitatea lor națională și care au avut poziții ferme în anumite chestiuni. Un exemplu este educația, unde statele naționale trebuie să hotărască, nu să vină vreo directivă de la Comisia Europeană. Suntem pentru rămânerea în UE, așa cum suntem pentru rămânerea României în NATO. Este scutul nostru de apărare. Știm că numai NATO ne garantează siguranța”.

Totodată, senatorul Claudiu Târziu a subliniat că, indiferent de subiect, Comisia Europeană nu trebuie să facă presiuni asupra unor state suverane, așa cum s-a întâmplat în cazul Poloniei și Ungariei.

„Am dat exemplu Ungariei și Poloniei, unde, după părerea mea, Comisia Europeană și-a depășit și atribuțiile și menirea. Considerăm că nu așa trebuie puse problemele. Trebuie discuții între state și să fim tratați de la egal la egal, nu suntem state de mâna a doua și state de mâna întâi în Uniunea Europeană. Suntem toate la fel”, a explicat, la RFI,  copreședintele partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost