Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor cu vârste de 5-11 ani: România a contractat suficiente doze pentru a vaccina cel puțin 50% dintre copii, începând din luna decembrie

Autoritățile române au anunțat, prin vocea coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, că pentru anul viitor au fost achiziționate 1,2 milioane de doze pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 5-11 ani, astfel încât cel puţin 50% dintre aceștia să fie vaccinaţi cu schemă completă.

Valeriu Gheorghiță a anunțat, joi seară, la un post de televiziune, că vaccinul anti-covid de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani urmează să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.

Potrivit acestuia, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie.

„Pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze. Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă complete”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

Pfizer și BioNTech au anunțat joi că au solicitat autorității de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgență pentru utilizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost