AUR pentru România! Sportivul David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de înot

Sportivul român David Popovici a câștigat, sâmbătă, medalia de aur la Campionatele Europene (CE) de înot de la Kazan (Rusia), acesta fiind primul titlu european din istoria participărilor românești la CE.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„AUUR, David Popovici!

David Popovici a câștigat prima medalie la seniori , aur la Campionatele Europene de înot în bazin scrut de la Kazan, Rusia.

E prima medalie de aur din istoria participărilor românești la CE în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint și 8 bronz.

David a terminat primul la 200 m liber cu 1:42.12 și a devenit campion european pe distanța sa preferată. Sportivul legitimat la CS Dinamo și antrenat de Adrian Rădulescu, a avut un final excelent de cursă și a sosit cu 0.08 sutimi de secundă înaintea olandezului Kroon. Pe trei a terminat alt olandez, Pijnenburg.

Imnul României s-a auzit prima dată la Kazan. Robert Glință a luat argint și bronz în procedeul spate, la 50 m și 100 m.

Felicitări, David! Felicitări, Adrian Rădulescu!”, a transmis, sâmbătă, pe Facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost