Austria intră în carantină națională, de luni. Cancelarul Alexander Schallenberg anunță vaccinare obligatorie, de la 1 februarie

Austria impune lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populaţie, şi va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022, transmit AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă. Cancelarul a anunţat că un nou lockdown va începe de luni şi că vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie.

În această perioadă, locuitorii vor avea voie să iasă din case doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic, sau pentru a lua aer. Restaurantele şi majoritatea magazinelor se vor închide.

Părinţilor li se cere să nu-şi trimită copiii la şcoală, dacă este posibil. Totuşi, şcolile vor rămâne deschise pentru copiii ale căror familii nu au alte opţiuni.

După 13 decembrie cel mai târziu, lockdown-ul va lua sfârşit pentru persoanele vaccinate sau vindecate de covid, însă restricţiile vor rămâne în vigoare pentru cei nevaccinaţi, a precizat Schallenberg.

Cancelarul a precizat că vor fi impuse sancţiuni administrative pentru încălcarea obligativităţii vaccinării, detaliile urmând să fie anunţate în săptămânile următoare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost