Proiect fotografic. „Candela dăinuirii noastre”

Partidul AUR a inițiat proiectul fotografic „Candela dăinuirii noastre”, concursul fiind destinat tinerilor din România, diaspora și din comunitățile istorice românești din afara granițelor.

Prima ediție a proiectului fotografic „Candela dăinuirii noastre” se intitulează „Veșnicia s-a născut la sat”, potrivit unui comunicat transmis de AUR.

Creștinismul este temelia civilizației europene și izvorul sănătății morale. Libertatea și demnitatea persoanei sunt de neconceput în absența legii morale, pe care o aflăm în învățătura de credință. Credința creștină este pentru noi îndreptar de viață nobilă și cale de salvare sufletească. Când spunem credinţă, spunem implicit biserică, tradiţie şi neam.

A fi creștin înseamnă a fi o candelă mistuindu-te printre semeni, spre a le fi pârleaz în clipe de disperare, model în momente de cumpănă şi busolă în clipe de degringoladă.

Iată de ce proiectul „Candela dăinuirii noastre” este despre lumina care aduce speranță, dar și despre un vechi ritual care ne dă siguranța legăturii cu cei care ne-au premers.

Obiectivul proiectului este resuscitarea simbolului creștinesc al Candelei, ritual ancestral care este pe cale de dispariție în casele românilor, prin fotografie”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul fotografic „Candela dăinuiri noastre” năzuiește să scoată din uitare străvechiul obicei creștin al întreținerii Candelei.

Concursul se desfășoară în perioada 1-30 noiembrie. Fotografiile se pot trimite la adresa de email  [email protected]

Pot participa la concurs tineri, cu vârste cuprinse între 16-25 de ani, din România, diaspora și din comunitățile istorice românești din afara granițelor, cum ar fi: Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Albania, Grecia, Croația, Ungaria.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost