Copiii și adolescenții sunt spălați pe creier pe rețeaua socială TikTok cu video-uri în care operațiile de schimbare a sexului sunt prezentate ca fiind la modă

Rețeaua video socială TikTok este cea mai folosită în rândul adolescenților și a tinerilor. Acest lucru nu a scăpat din vedere activiștilor LGBT. O asemenea organizație LGBT, Stonewall, chiar a semnat un parteneriat cu TikTok pentru a promova pe rețeaua socială materiale favorabile acestora, în special cele ale comunității trans.

Conform unui studiu al cotidianului britanic Daily Mail, video-urile cu hashtag-ul #trans au fost vizionate de peste 26 de miliarde de ori.

Iar conform datelor TikTok, peste 25% din utilizatorii acestei rețele în Regatul Unit au vârsta între 15 și 25 de ani, iar copiii între 5 și 15 ani care-și fac cont petrec, în medie, 69 de minute zilnic pe această platformă.

Există utilizatori trans cu sute de mii de urmăritori, unul dintre ei, de exemplu, a ajuns vedetă media la 12 ani când revista americană Cosmopolitan i-a făcut un portret favorabil din perspectiva de model trans. Acum are 18 ani și este urmărit de peste 680.000 de utilizatori TikTok.

Materialele video prezintă într-o lumină favorabilă procesul de tranziționare la sexul opus și acoperă toată aria, de la medicație până la procedurile chirurgicale. În multe din aceste materiale se atrage atenția privitorilor să nu cumva să discute cu părinții despre acest subiect.

Cei ce înțeleg pericolul acestor materiale video și influența pe care o pot avea asupra tinerilor extrem de influențabili sunt revoltați:

Aceste videoclipuri fac ca o generație întreagă de copii să creadă că este că este ușor să-ți schimbi sexul și că acesta este răspunsul la toate problemele lor.

Stephanie Arai-Davies, de la Transgender Trend, care dorește mai multă asistență medicală bazată pe dovezi pentru copiii cu disforie de gen, a declarat: „TikTok este extrem de influent și este plin de videoclipuri care prezintă tranziția medicală ca fiind ceva la modă. Genul este văzut ca noua rebeliune.” „Aceste platforme de social media care promovează tranziția medicală ar trebui să includă un avertisment în astfel de materiale.

În același timp, un purtător de cuvânt al TikTok a declarat: „Suntem onorați că comunitatea LGBTQ+ a îmbrățișat TikTok încă de la începuturile noastre, ca platformă pentru auto-exprimare, educație, construirea comunității și fericire.

Iar un purtător de cuvânt al Stonewall a declarat: „Conținutul nostru permite tinerilor LGBTQ+ să știe că nu sunt singuri în experiențele lor.

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost