Formularul de localizare, obligatoriu pentru toți cei care vin din străinătate, din 20 decembrie. Ce informații trebuie declarate la intrarea în România

Formularul digital de localizare devine obligatoriu în România pentru toți cei care vin din străinătate, începând de săptămâna viitoare.

Documentul, care intră în vigoare din 20 decembrie, va conține adresa de destinație din România, tipul de mijloc de transport cu care se deplasează cei care intră în țară sau numărul locului și numărul cursei de înmatriculare a mijlocului de transport în cazul autocarelor, dar și persoanele de contact în cazul unor urgențe, anunță EuropaFM.

În cazul familiilor, acesta trebuie completat de un singur membru, cu 24 de ore înainte de a ajunge la graniță.

Documentul va putea fi completat pe site-ul plf.gov.ro care urmează să devină activ, iar pentru înregistrare va fi necesară o adresă de e-mail.

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, săptămâna trecută, că la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană statelor membre li s-a recomandat introducerea formularului pentru localizarea pasagerilor, după cum a relatat atunci RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost