PS Antonie, Episcop de Bălţi, slujbă de Te-Deum pentru biruinţa Mitropoliei Basarabiei

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, PS Antonie, Episcop de Bălţi, împreună cu un sobor de preoţi, a oficiat, un Te-Deum de mulţumire la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, a anunțat Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Rugăciunea a fost înălţată de clericii Episcopiei de Bălţi către Bunul Dumnezeu cu ocazia împlinirii a douăzeci şi nouă de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Otodoxe Române a hotărât, în ziua de 19 decembrie 1992, reactivarea Mitropoliei Basarabiei, unica structură eclesiastică legală în ţinutul dintre Prut şi Nistru.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre lupta clericilor şi a credincioşilor Mitropoliei Basarabiei dusă cu autorităţile statului R. Moldova şi structura locală a Patriarhiei Ruse, pentru drepturile lor fireşti, de a fi cu Biserica Mamă – Patriarhia Română.

PS Antonie a menţionat că puternica credinţă în adevăr şi nădejdea mare în Bunul Dumnezeu că va face dreptate celor nedreptăţiţi le-a dat putere şi curaj clericilor şi credincioşilor Mitropoliei Basarabiei să lupte, ani la rândul, până au învins. Biruinţa Mitropoliei Basarabiei a detronat minciuna şi a aşezat adevărul la locul lui. Lumina dreptăţii a luminat şi acest pământ românesc.

PS Antonie a mulţumit părinţilor consilieri, preoţilor şi credincioşilor, care, cu jertfă şi devotament, promovează adevărul eclesiastic în partea de nord a R. Moldova, menţionând că lucrarea lor „este o lucrare a luminii, pentru lumină şi în lumină”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost