Senatorul Claudiu Târziu (AUR), la 32 de ani de la Revoluția din 1989: Pe români, LIBERTATEA i-a costat foarte scump. N-o vom irosi!

Senatorul Claudiu Târziu a amintit, sâmbătă, de jertfa românilor care au plătit libertatea cu propria viață, în urmă cu 32 de ani, în timpul Revoluției din 1989.

„18 decembrie 1989. Pe treptele Catedralei ortodoxe, cîteva zeci de timișoreni sfidau legea marțială instituită în oraș, cîntînd „Deșteaptă-te, române” și fluturînd tricolorul de pe care decupaseră stema comunistă. Unii dintre ei au fost împușcați.

În seara aceleiași zile, ca să șteargă urmele represiunii, securiștii lui Ceaușescu furau din morga Spitalului Județean trupurile a 43 de asasinați în stradă, pe care le-au ars într-un crematoriu și le-au aruncat cenușa într-o gură de canalizare de lîngă București.

Pe români, libertatea i-a costat foarte scump. Cu ajutorul lui Dumnezeu, n-o vom irosi după poftele și închipuirile unor bezmetici”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost