Sensei Nukina Nobuyuki, campionul japonez care l-a descoperit pe Dumnezeu în România: Aveţi talentul numărul unu mondial la iubire necondiţionată!

Sensei Nukina Nobuyuki, de trei ori campion național al Japoniei la karate, și-a cunoscut soția româncă în Japonia, în urmă cu aproape 25 de ani, dar au decis să trăiască în România, unde a și fost botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

Românii au talentul numărul unu mondial la iubire necondiționată, spune răspicat Nukina Nobuyuki, un om cu o poveste de viață fascinantă, pe care o aflăm dintr-un reportaj difuzat la Antena3.

Nukina Nobuyuki, botezat la 26 de ani de șapte preoți la Mănăstirea „Radu Vodă”

Sensei Nukina Nobuyuki şi-a cunoscut soția, pe Georgina, în Japonia. Georgiana era studentă la ASE şi venise cu o bursă de karate obținută în Germania. El abia terminase facultatea la Osaka. S-a creștinat la 26 de ani şi toţi membrii familiei poartă numele sfântului Gheorghe.

„Am vorbit cu soţia şi am fost la biserica că vreau să fiu botezat să fiu ortodox. În 1999 pe 23 ianuarie m-am botezat la Mănăstirea Radu Vodă. Am ales numele de Gheorghe la botez.

M-a botezat preasfințitul Teodosie. Am avut 7 preoți. După botez simțeam că plutesc. Foarte puternic a fost sentimentul”, povestește acum sensei Nukina Nobuyuki.

Naş de botez i-a fost poetul Adrian Păunescu. Toți cei trei copii ai lor poartă numele Sfântului Gheorghe, Sara- Georgiana, Eric-George şi George Gabriel.

Sara Nukina, o adevărată ambasadoare a cântecului popular românesc

Anul trecut, Sara Nukina  a ajuns de urgenţă la spital, cu doar câteva zile înainte să împlinească 16 ani, din cauza unor dureri de cap care nu se mai opreau.

Diagnosticul medicilor i-a forțat pe părinți să găsească o soluție de a o transfera la Viena, pentru că numai acolo se putea încerca salvarea copilei cu un tratament oncologic peste puterile familiei.

Premianta clasei, Sara Nukina nu s-a mai întors lângă colegii ei de la Liceul Elena Cuza, a rămas in Austria să-şi continue tratamentul.

Sara este o adevărata ambasadoare a cântecului popular românesc, a luat premii la concursuri internaționale, a cântat în spitale pentru copiii şi bătrânii bolnavi şi a purtat cu mândrie drapelul României la competiții sportive.

Sursa foto: Sara Nukina

Cum l-a ajutat credința în Dumnezeu să depășească toate provocările

„Cu ajutorul lui Dumnezeu suntem bine. Sara mai are un an sau doi de stat pentru tratament, sub supraveghere, dar suntem bine. Sara merge la liceul de muzică din Viena, ceilalți, Eric e la școală şi Gabriel la grădiniță”, spune Nukina Nobuyuki.

Românii au talentul numărul unu mondial la iubire necondiționată!

„Aveți credința atât de puternică! O aveți în ADN-ul vostru foarte puternic. Românii au talentul numărul unu Mondial la iubire necondiționată.

Mergeți înainte cu tradițiile voastre, tradiția voastră e aşa de bogată. Trebuie să transmiteți mai departe, altfel pierdeți puterea. Transmiteți pentru copii, nu doar cunoștințe, din suflet, să aibă mentalitate bazată pe tradiția românilor”,le recomandă Nukina Nobuyuki tuturor românilor.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost