Franța recomandă EVITAREA măștilor FFP2 cu grafen, material potențial toxic. Raed Arafat: Masca FFP2 oferă un grad de protecție mai înalt

Agenția de Securitate Sanitară (ANSES) din Franța a recomandat, în luna decembrie, evitarea măștilor FFP2 cu grafen, în urma unor suspiciuni privind toxicitatea materialului sintetic.

ANSES recomandă autorităților publice să acorde prioritate comercializării sau distribuirii măștilor fără grafen, anunța agenția, în 14 decembrie 2021, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Canada a fost prima țară care a menționat potențialele riscuri ale măștilor FFP2 care conțin grafen, suspectate că ar cauza probleme pulmonare.

Sursa: anses.fr

În România, măștile FFP2 trebuie purtate, alături de cele de tip medical, începând de sâmbătă, ca urmare a unei Hotărâri care a fost adoptată, joi, de Guvern, la recomandarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), a informat Digi24.

„Mască FPP2, care poate fi achiziționată și purtată, bineînțeles că nu este obligatorie, ci este doar la alegerea persoanei, oferă un grad de protecție mai înalt”, declara, miercuri, secretarul de Stat, șeful DSU,  Raed Arafat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Franța recomandă EVITAREA măștilor FFP2 cu grafen, material potențial toxic. Raed Arafat: Masca FFP2 oferă un grad de protecție mai înalt”

  1. In acest caz, deosebit de grav, de securitate nationala, domnul respectiv ar trebui sa dea explicatii urgant autoritatilor! Chiar nu exista cercetatori romani care sa analizeze profesionist situatia? Comisiile de sanatate din parlament ce fac?

  2. Domnule , chestia cu Securitatea Nationala , propaganda lui Klaus Johanis , privind adoptarea legii privind Securitatea Cetateanului, prima componenta de baza a Securitatii cetateanului , declaratie mass-media Presedinte in mai 2021 , nu se aplica si nici nu se aplica vreodata , deoarece se interfereaza cu legea nescrisa ” a producerii banului cu orice pret in favoarea grupului posibil infractional intern sau extern ” si atunci producem banul de moment cu orice pret in favoarea grupului politic intern si extern care ne sustine astazi. In cazul de fata privind ” masca ” este un conflict de ” afacere ” intre producatorul promovat pe piata mastii ” romanesti ” si cel refuzat la desfacere ” masca ” pe piata romaneasca presupun din neintelegere comisioane la contract , de seful DSU , in speta ” tarabostes ” Arafat , care aproba aceste ” masti ” . O vrajeala politica , bazata pe un conflict material de interes ” de grup ” . Cu respect pentru toti cei ce cred in ” Siguranta Nationala ” , privind pandemia si operatiunea ” COVID si alti virusi pe langa el”

Comentariile sunt închise.