Paris: Justiţia SUSPENDĂ obligativitatea purtării măştii pe stradă

Măsura obligativității purtării măștii pe stradă la Paris, impusă de prefect la sfârșitul anului trecut, a fost suspendată din ordinul Tribunalului administrativ, anunță RFI.

Tribunalul a decis că obligativitatea purtării măştii pe stradă restrânge libertăţile fiecăruia.

Practic, notează sursa citată, Tribunalul administrativ a preluat argumentul Consiliului de stat pentru a suspenda măsura.

Cea mai înaltă jurisdicţie de ordin administrativ din Franţa estimase, într-un aviz publicat în 11 ianuarie, că „prefecţii nu pot impune purtatul măştii în exterior decât în anumite condiţii: trebuie limitat la locurile şi orele de mare circulaţie a populaţiei când distanţarea fizică nu este posibilă şi doar dacă situaţia epidemiologică locală o justifică”.

A impune masca peste tot în exterior este absurd, contra-productiv şi un atac la adresa libertăţilor”, a declarat un avocat citat de Le Monde.

Obligativitatea purtării măștii pe stradă este în vigoare de două săptămâni în Paris.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost