Senatorul Claudiu Târziu (AUR), de ziua lui Mihai Eminescu, părintele conservatorismului românesc: Toți avem un aport la cultura națională, indiferent de rădăcinile noastre etnice!

Sâmbătă, 15 ianuarie, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, la Timișoara, o conferință de presă extraordinară, atât pentru a marca Ziua Culturii Naționale și a aduce un omagiu poetului Mihai Eminescu, cât și pentru a da un răspuns inedit acuzațiilor repetate și nejustificate la adresa AUR.

La conferința de presă au participat copreședinții AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion, alături de reprezentanți ai minorităților etnice precum  maghiari, romi, evrei, lipoveni sau tătari.

„Am ținut să facem această întâlnire cu presa într-un loc simbolic și într-un moment simbolic. Ne aflăm la Timișoara, un oraș cosmopolit, renumit pentru modul armonios în care conviețuiesc aici cetățeni români de etnii diferite.

Totodată, astăzi este Ziua Culturii Naționale, care ne unește pe toți, și ziua lui Eminescu, părintele conservatorismului românesc, cel de la care ne revendicam noi, AUR”, a spus copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, conferință de presă a fost organizată pentru a da un răspuns celor care acuză AUR pe nedrept, în mod repetat și nejustificat de extremism, xenofobie, de rasism si de antisemitism.

„Lânga mine și colegul copreședinte George Simion se află mai mulți membri AUR care prin rădăcinile lor etnice aparțin unor naționalități conlocuitoare, dar care prin cetățenie, cultură și sentimente sunt români.

Ei nu ar putea fi membri ai AUR dacă acest partid ar fi unul extremist, xenofob și antisemit. Ei sunt primii pe care îi jignesc cei care acuză AUR”, a subliniat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

La conferința de presă au participat, printre alții, Andreas Wrobel, etnic german, coordonator organizația de Tineret AUR Timiș, Eugen Săvinescu, etnic evreu, decan Facultatea de Arte a Universității Cluj, Emilian Săvinescu, etnic evreu, membru al UAP, Evdokia Aelenei, de etnie rusa lipoveană, senator AUR de Constanța, Vasile Nagy, etnic maghiar, deputat AUR de Arad, Kazimir Piekalski, etnic polonez, membru al AUR București. (foto, de la stânga la dreapta.)

La mulți ani tuturor!

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost