Traian Ungureanu, despre cazul Djokovici: Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului

Precedentul fixat prin expluzarea lui Djokovici e un pericol egal cu pandemia, avertizează Traian Ungureanu într-un editorial pentru GSP.ro.

„Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului. Precedentul fixat prin expluzarea lui Djokovici e un pericol egal cu pandemia. Un virus care distruge bunul-simț în fiecare din noi.

Guvernul australian a admis că, odată trecut prin COVID, Djokovici nu e un pericol pentru sănătatea publică. Apoi, a găsit că Djokovici e indezirabil pentru că prezența lui ar alimenta agitația antivaccin.

Decizia a fost impusă prin puterile extraordinare ale ministrului Imigrației. Nu prin judecata justiției australiene care are, foarte democratic, mâinile legate și poate cel mult să verifice dacă ministrul a urmat fidel procedura”, notează Traian Ungureanu.

Potrivit acestuia, Novak Djokovici a venit în Australia pentru a juca tenis, nu pentru a susține conferințe sau pentru a organiza mitinguri. În plus, subliniază Traian Ungureanu, e ridicol să crezi că una bucată nevaccinat poate întoarce din drum o țară cu 95% din adulți dublu vaccinați (care reușesc să probeze succesul politicii brutale a guvernului, producând, fără sprijinul lui Djokovici, 45.000 de contaminări, zilnic).

„Poate va veni ziua în care ne vom întreba: cine e adevăratul pericol public și medical? Un tenismen sănătos tun sau un guvern care promovează vaccinul ca fetiș mistic și își încarcerează fizic și mental populația?

Transformată în principiu legal, gluma sinistră după care un guvern poate pedepsi pe cineva pentru felul în care îi percepe convingerile e o oroare. În 2022, Australia a descoperit delictul de opinie și se întoarce, astfel, în 1945, spre a gusta deliciile statului arbitrar.

Djokovici e persoana, dar în justiție contează principiul de adevăr, nu persoana. Până și un nesuferit, căpos și excentric poate fi pedepsit pe nedrept. Culmea, odată ce se întâmplă așa ceva, următorii clienți vor fi, sub alt pretext, oameni plăcuți, deschiși și la locul lor.

Australia nu e singurul stat care se vrea Dumnezeu, om de știință și judecător. Dacă vom continua cu asemenea ghizi, vom afla curând ce înseamnă formula „sistemul vostru, țara noastră, libertatea nimănui”. Ieșim în out, iar arbitrul e orb”, scrie Traian Ungureanu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Traian Ungureanu, despre cazul Djokovici: Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului”

  1. CORECT , DAR POATE FII UN SIMPLU CETATEAN CARE ARE ACELASI DREPT CA SI PERSOANA MEDIATICA IN CAUZA : TENISMENUL , ZIARISTUL , FILOZOFUL , ETC. AICI ESTE PROBLEMA ASPECTULUI DE ASA ZISA DEMOCRATIE ” IN FUNCTIE DE INTERESUL MEU ” PRACTICATA DE LA CAZ LA CAZ. RESTUL SUNT VORBE DE PROPAGANDA MEDIATICA ASA CUM A PRECIZAT SI CONSILIUL AVOCATILOR DIN AUSTRALIA.Cu respect pentru acest CONSILIU SE PARE CA SUNT PROFESIONISTI SI NU SIMPLE ” MARIONETE ” IN FAVOAREA REGIMULUI POLITIC ACTUAL DIN RESPECTIVA TARA

  2. Nu am nici un fel de simpatie pentru „cazul Djokovic”. Decizia lui de a nu se vaccina e corecta din punct de vedere stiintific si
    (mai ales) moral, insa decizia de a participa la un turneu intr-o tara unde totalitarismul medical a atins proportii extreme, in fata unui public segregat pe criterii medicale dubioase a fost o gresala.
    De ce?
    In primul rand pentru ca prezentandu-se la turneu, chiar in conditiile respectarii clauzelor organizatorilor, n-a facut decat sa valideze sistemul oneros de discriminare intre vaccinati si nevaccinati din Australia si de peste tot, de altminteri, chiar si din Serbia.
    In al doilea rand pentru ca astfel a aratat ca nu ii pasa de aceasta discriminare si ca el insusi o considera justificata.

    Mi-ar place sa cred ca Djokovic nu s-a vaccinat din motive morale si nu pentru ca a facut covid. Bineinteles, aceasta „portita”, acest „mic compromis”, acest in aparenta inocent „a te face frate cu dracu pana treci puntea” ca sa continui a te bucura de privilegiile sociale anterioare (devenite peste noapte mici idoli) reprezinta o ispita pentru orice credincios. Dar cum spunea parintele Arsenie: „nu e mic raul cel mai mic”, adaugand „ce-a facut Eva decat ca a muscat dintr-un mar…”.
    Ce vreau sa spun este ca, daca supozitia mea e corecta, mi-ar fi placut ca Djokovic sa boicoteze acest turneu si sa spuna si de ce. S-ar fi aratat astfel un marturisitor al adevarului, o gura pentru milioanele de inocenti reduse la tacere si calcate in picioare de autoritati in Australia si pretutindeni.
    Cred ca daca ai o anumita pozitie morala trebuie sa ti-o asumi total si pana la sfarsit. Macar sa incerci…

    Dragos Predescu

Comentariile sunt închise.