Un profesor de la Universitatea Johns Hopkins din SUA: Restricțiile impuse de universități nu au suport științific și fac mai mult rău decât bine

Doctorul Marty Makary, profesor la Universitatea de Medicină Johns Hopkins din SUA, acuză unele din cele mai celebre universități americane că iau măsuri fără suport științific când e vorba de restricțiile și regulile instituite pentru studenți în legătură cu pandemia de gripă chinezească, ignorând riscul extrem de scăzut pe care îl prezintă acest virus pentru tineri.

Având în vedere că riscul de deces al tinerilor între 15 și 24 de ani în caz de îmbolnăvire cu COVID este de 0.001%, măsurile luate de unviersități sunt excesive și fac mai mult rău decât bine.

În acest sens, profesorul Makary amintește că multe universități au menținut carantina de 10 zile cu toate că CDC, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA, a înjumătățit perioada de carantină la 5 zile, cer testarea studenților săptămânal într-o perioadă în care există o criză de teste anticovid pe piață și îi obligă pe studenți să poarte mască chiar și în exterior:

„La aceste instituții de învățământ superior și în alte mii, se presupune că știința este primordială. Deci, unde este suportul științific pentru mascarea în aer liber? Unde este suportul științific pentru testarea constantă a tinerilor complet vaccinați? Unde este suportul științific pentru izolarea tinerilor asimptomatici, care sunt testați pozitiv pentru un virus la care sunt deja imuni, într-un campus unde toți sunt imuni? Datele științifice pur și simplu nu justifică aceste măsuri”.

De fapt, a declarat acesta, universitățile ar putea pune în pericol sănătatea studenților sănătoși, impunând vaccinuri și vaccinuri de rapel, după ce un studiu a constatat că până la 1 din 1.860 dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani a dezvoltat miocardită după a doua doză de vaccin.

„Datele actuale indică faptul că riscurile sunt mai mari decât beneficiile în cazul vaccinării tinerilor cu a treia doză. Desigur, aceste date s-ar putea schimba în viitor, moment în care ar putea fi nevoie să ne schimbăm strategia. Dar momentan nu e cazul”.

În schimb, restricțiile și regulile implementate de universități fac mai mult rău decât bine. În acest sens profesorul Makary a amintit de un studiu al unui ONG care arată că în cursul anului 2020, 31% dintre părinți au declarat că sănătatea mintală a copiilor lor s-a deteriorat comparativ cu perioada pre pandemică.

Același lucru a fost confirmat și de CDC, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA. Conform unui comunicat din iunie 2021, numărul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care au apelat la ajutor medical de specialitate datorită problemelor mintale a crescut cu 31% în cursul anului 2020 comparativ cu anul 2019.

Ministerul Sănătății din SUA chiar a declarat că ne confruntăm cu criză de sănătate mintală în rândul tinerilor la nivel global, citând studii care arată că 25% dintre adolescenți spun că suferă de depresie și 20% spun că se confruntă cu anxietate.

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Scriu de plăcere.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost