VIDEO/ Avocatul Poporului: Condiționarea accesului la locul de muncă de vaccinare este NECONSTITUȚIONALĂ

Impunerea accesului la locul de muncă de vaccinare și cu consecinţa suspendării contractului este o chestiune neconstituţională, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Dacă s-ar impune testarea, pentru ca acest lucru să se poată desfăşura este o întreagă discuţie cât anume trebuie suportat de stat şi de ce să nu fie suportat de angajat . Nu ştiu dacă în acest moment mai este de actualitate, pentru că ultima variantă se răspândeşte extrem de rapid, foarte multă lume este testată pozitiv, rămâne în concedii medicale, noi ne punem chiar foarte serios întrebarea în ce măsură vor exista fonduri pentru plata tuturor acestor concedii medicale, dacă, aşa cum spun medicii şi aşa cum a spus şi ministrul Rafila, la un moment dat aproape toţi ne vom infecta. Cred că se vor lua nişte măsuri şi de experţii în epidemiologie, dar şi de către decidenţii politici cum anume va fi manageriată pe mai departe varianta aceasta de virus şi cum ne pregătim să ieşim din această pandemie”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Avocatul Poporului, Renate Weber.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost