Agenda Forumului de la Davos: identitate digitală, pașaport universal, credite sociale (raport oficial)

Forumul Economic Mondial, cunoscut sub numele de Forumul Davos, a publicat în luna februarie un raport realizat în urma unei întâlniri care a avut loc în perioada 25-29 ianuarie și care a avut mai multe teme, precum identitatea digitală sau creditele sociale, anunță Ziua News.

Potrivit sursei citate, în raport se precizează că pandemia „a făcut să se acorde mai multă atenție puterii datelor medicale, în special pașapoartelor de vaccinare. Aceste pașapoarte, prin natura lor, servesc ca o formă de identitate digitală”.

Identitatea digitală poate fi folosită, printre altele, pentru a accesa tratament medical, a controla dispozitivele și telefoanele mobile, a gestiona un cont bancar, a efectua tranzacții economice, a rezerva bilete de călătorie, a trece prin vamă, a face achiziții, a încheia asigurări, a participa la rețelele de socializare, a vota la alegeri, a depune declarații de impozit pe venit sau colectează beneficii sociale.

În raport se propune trecerea de la „pașaportul pentru vaccin” la „pașaportul universal.”

„Pașaportul universal va juca un rol cheie în telecomunicații. Cu o identitate digitală, puteți controla dispozitivele și datele din rețea”, menționeaza autorii raportului.

Cititorii pașapoartelor vor putea să emită judecăți pe baza istoricului de comportament financiar, medical și online. Raportul acordă o atenție deosebită „brokerilor de date”, care sunt un fel de intermediari însărcinați cu gestionarea bazelor de date mari, după modelul american de „agenții” sau trusturi însărcinate cu facilitarea schimbului de informații.

Pașapoartele de vaccinare sunt scheme de identitate digitală care se vor extinde pentru a include istoricul de credit și comportamentul online.

Restrictiile pașaportului covid alimentează sistemele autoritare de credit social și schemele de identitate digitală. „În ceea ce privește identitatea digitală, ar putea fi nevoie de a lega persoana de identitatea sa, iar acest lucru ar putea necesita tehnologii de verificare a identității” este o alta concluzie a Forumului Economic Mondial.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost