Analistul Dan Dungaciu, despre situația din Ucraina: Nu va fi război. Care este scopul Rusiei și ce riscă România

Analistul de politică externă Dan Dungaciu susține că Rusia nu are niciun motiv să invadeze Ucraina, ci urmărește să controleze aceste teritorii sau să obţină garanţii că aceste teritorii nu se vor duce în NATO.

Scopul Rusiei e federalizarea Ucrainei, în aşa fel încât Rusia să controleze acest spaţiu, direct sau indirect, a subliniat Dan Dungaciu.

„În situaţia concretă, masarea trupelor pe care ni le prezintă harta a avut mai degrabă un scop de negociere, nu de invazie. Rusia nu are niciun motiv să invadeze Ucraina, dar are un motiv să controleze aceste teritorii sau să obţină garanţii că aceste teritorii nu se vor duce în NATO niciodată. (…) Federaţia rusă, dacă ar vrea să invadeze Ucraina, ar însemna că tot ce am învăţat noi despre ruşi în ultimii ani nu mai e valabil. Tot ce a făcut până acum Federaţia rusă a fost extrem de bine calculat în termeni strategici, de costuri şi nu rezonează cu nimic o invazie a Ucrainei, nu are cum să controleze Ucraina, chiar dacă o învinge.

Ceea ce vrea Federaţia rusă acum e să ţină Ucraina împreună şi să controleze Ucraina printr-o bucată din Doneţk şi Lugansk, deci scopul e federalizarea Ucrainei, în aşa fel încât Rusia să controleze acest spaţiu, direct sau indirect. Toată lumea ştie că un război nu va fi”, a explicat Dan Dungaciu, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

Dan Dungaciu: Riscul pentru România e federalizarea Republicii Moldova

Pe de altă parte, Dan Dungaciu avertizează asupra riscului pentru România.

„S-ar putea ca federalizarea din Ucraina să fie translatată şi în Republica Moldova, iar Transnistria să devină un soi de Donbas. Acesta este pericolul pentru noi, ca Republica Moldova să fie federalizată şi să avem o Ucraină şi o Republica Moldova controlate mai mult sau mai puţin de Federaţia rusă”, a concluzionat Dan Dungaciu.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Analistul Dan Dungaciu, despre situația din Ucraina: Nu va fi război. Care este scopul Rusiei și ce riscă România”

  1. Ca simplu cetatean mai bine sau mai prost informat , putem spune ca analiza domnului Dungaciu ,asociata cu analiza domnului Daraban , Presedintele Camerei de Comert Romane ( dupa un alt post de televiziune ) are meritul intra-adevar fata de alte analize ale unor ” raspmadacii in cauza , mai bine pregatiti sau mai prost pregatiti ” are un adevar DE BAZA al informatiei , ” lipsa de interes a Federatiei Ruse ” , CONFORM STRATEGIEI LOR NATIONALE , DE A DECLANSA UN CONFLICT MILITAR IN ZONA PENTRU ASA ZISUL INTERES ” UKRAINIAN ” . DAR LUNII DE ZILE PROPAGANDA SI DEZINFORMAREA A FUNCTIONAT PE TOATE POSTURILE MASS MEDIA ROMANE PRIVIND : INVAZIA RUSA , BOMBARDAMENTE IN ROMANIA , ETC, CARE A DUS LAA CREEAREA UNEI STARI DE PANICA SI DE CONFLICT IN CADRUL POPULATIEI ROMANE , CU REPERSCURSIUNI ECONOMICE MAJORE : SCUMPIREA GAZELOR, A ENERGIEI ELECTRICE , INFLATIE , ETC, DE ACCEA prin falsa propaganda desfasurata de posturile mediatice RUSII SI-AU ATINS SCOPUL IN ROMANIA FARA NICI O INVAZIE ADICA : DESTABILIZAREA economica , politica si social a ROMANIEI pe termen scurt si poate mediu , la fel ca ” ALIATII VESTICI ” cu OPERATIUNEA ” CORONA SI ALTI VIRUSII ” . DAR CINE RASPUNDE FAPTIC , LEGAL DINTRE INSTITUTIILE STATULUI ” DEMOCRATIC ” PENTRU ACESTA DESTABILIZARE BAZATA PE O PROPAGANDA MEDIATICA FALSA TOCMAI IN SCOPUL DESTABILIZARII . AVEM C.S.A.T. , COMISII PARLAMENTARE DE APARARE NATIONALA , INSTITUTIII SPECIALIZATE , 7 DIRECTII SPECIALIZATE DE INFORMATII SI CONTRAINFORMATII MILITARE SI CIVILE , UN PRESEDINTE DE TARA IN FRUNTEA LOR , OARE VA RASPUNDE CINEVA VREODATA PENTRU FALIMENTUL INFORMATIONAL SI MANIPULARE INFORMATIVA ECONOMICA A POPULATIEI ROAMNIEI DE MAI BINE DE 2 ANI IN INTERESUL ALTOR BLOCURI MILITARE SI ECONOMICE MULTI-NATIONALE . SUNT CONVINS CA NIMENI . DECI ESTE FIRESC CA RUSII SA AVANSEZE SI IN MOLDOVA PRIN MOTIVATIA ” PROTECTIEI POPULATIEI ETNICE DIN MOLDOVA ” DEOARECE AU INTELES CA ROMANIA NU MAI ESTE STAT DECAT ” O SUCURSALA MULTI-NATIONALA ” DAVAI , DAVAI , POLITRUCI ROMANI.

Comentariile sunt închise.