Bulgaria acceptă trupe aliate în țară, dar numai sub comandă bulgară

Bulgaria a anunțat că susține poziția că forțe aliate suplimentare în țară doar în cadrul grupului de luptă de tip batalion al Alianței sub comandă bulgară.

„După cum știți, Bulgaria este parte din eforturile de detensionare, dar și din eforturile de întărire a flancului estic al Alianței. Ca țară cadru în formarea grupului de luptă de tip batalion, Bulgaria este deschisă tuturor aliaților pentru a contribui la contingentele lor, care să completeze deficitului de capabilități în cadrul Forțelor Terestre ale Bulgariei”, a spus președintele Rumen Radev, ca răspuns la întrebarea dacă Bulgaria trebuie să accepte desfășurarea de forțe americane suplimentare în țară, dacă există o astfel de propunere, anunță Rador, citată de G4Media.

Statele Unite au desfășurat deja forțe suplimentare în România și Polonia, dar nu și în Bulgaria, după ce guvernul a ieșit cu o poziție oficială că este pregătit doar pentru un grup de luptă de tip batalion, în care să fie țară cadru și țară gazdă. Cu toate acestea, problema este încă în discuție în NATO.

„Bulgaria este și un stat suveran, dar și un aliat loial și membru al NATO, iar acestea sunt cele două principii de bază care ne determină pozițiile”, a spus Radev.

Ideea Bulgariei, deocamdată, este să se bazeze pe aliați pentru „deficitele” din Forțele Terestre, așa că probabil se așteaptă ajutor de vehicule blindate și altă tehnică modernă pe care nu o deține.

Știri pe subiect

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria. Răspunsul oferit de premierul bulgar și tăcerea de la Palatul Victoria din București

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost