Lacunele în materie de geografie ale ministrului de Externe britanic

Se pare că nepotismul funcționează și la case mai mari, nu doar în România, altfel nu-mi explic gafele ministrului de Externe britanic.

Este vorba despre doamna Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii. Aceasta s-a întâlnit recent la Moscova cu Sergei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Întâlnirea nu a decurs prea bine, dar asta nu e o surpriză. Surpriza e că s-au confirmat lacunele în materie de geografie ale doamnei Truss.

În cursul întâlnirii, Sergei Lavrov a întrebat-o dacă Marea Britanie recunoaște suveranitatea Rusiei asupra regiunilor Rostov și Voronej. Ministrul de Externe al Marii Britanii a răspuns că nu și că țara sa nu o va recunoaște vreodată. A trebuit să intervină ambasadorul Marii Britanii la Moscova să-i explice că cele două regiuni fac parte din Rusia, nu din Ucraina.

Asta după ce, în urmă cu o săptămână, doamna Truss a confundat Marea Baltică cu Marea Neagră când a declarat că „noi (adică Marea Britanie, n.n.) furnizăm și oferim sprijin suplimentar aliaților noștri baltici de la Marea Neagră„.

Normal că rușii nu au pierdut ocazia să o umilească. Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat următoarele: „Doamnă Truss, cunoștințele dumneavoastră despre istorie nu sunt nimic în comparație cu cunoștințele dumneavoastră despre geografie. Dacă cineva are nevoie de salvare din ceva, aceasta este lumea, care are nevoie să fie salvată de prostia și ignoranța politicienilor britanici.”

Sursa: The Guardian

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Lacunele în materie de geografie ale ministrului de Externe britanic”

Comentariile sunt închise.