UPDATE/ Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate doar o parte dintre restricțiile impuse în pandemie

ACTUALIZARE ORA 18:00

Nu toate restricțiile impuse în pandemie vor fi eliminate începând din 8 martie, chiar dacă starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie.

Precizarea a fost făcută de președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de vineri, când a anunțat deciziile luate după o sedință la Cotroceni pe tema pandemiei. Iohannis nu a precizat ce restricțiile vor rămâne în vigoare.

„Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie,  decizia fiind luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

„Epidemia de covid se află pe o pantă descendentă accelerată, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea aceste situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, a declarat președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, anunță Agerpres.

Preşedintele a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind gestionarea epidemiei de covid, la care au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi membri ai Cabinetului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost