Prima măsură a României împotriva unei companii din Rusia. Ce prevede Regulamentul UE 269/ 2014 privind integritatea și suveranitatea Ucrainei

România a luat prima măsură împotriva unei companii din Rusia, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) blocând conturile companiei ruse Aeroflot din țara noastră.

Decizia ANAF a fost luată în baza Regulamentul UE 269/2014, privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

ANAF a blocat conturile reprezentanței din România a companiei aeriene ruse Aeroflot, companie în cadrul căreia au funcții de conducere Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, persoane aflate pe lista de sancțiuni a UE.

Decizia presupune blocarea a trei conturi pe care compania le are la banca Raiffeisen, anunță Profit.ro. Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Rusia, fiind controlată de stat.

„Ordin privind blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță. Având în vedere prevederile Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei,precum și faptul că persoanele fizice Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, listate conform Regulamentului (UE) nr. 269/2014 fac parte din consiliul de conducere al companiei Aeroflot PJSC RUSIA, controlând indirect fondurile deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță, se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță,respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank : RO60RZBR0000060015045177; RO62RZBR0000060003770249; RO85RZBR0000060002407567.

Prezentul ordin poate fi contestat potrivit procedurii prevăzute de Legea contenciosului administrativ”, prevede documentul semnat de ANAF.

Listă sancțiuni UE

Conform Jurnalului Oficial al UE, în 9 martie, a fost adoptat Regulamentul 396/2022 privind privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

„Având în vedere gravitatea situației, Consiliul consideră că 146 de membri ai Consiliului Federației Ruse, care au ratificat deciziile guvernului privind „Tratatul de prietenie, cooperare și asistență reciprocă dintre Federația Rusă și Republica Populară Donețk și, respectiv, dintre Federația Rusă și Republica Populară Luhansk”, ar trebui să fie adăugați pe lista persoanelor fizice și juridice, a entităților și a organismelor cărora li se aplică măsurile restrictive care figurează în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014. În plus, lista respectivă ar trebui să includă 14 persoane care sprijină guvernul Federației Ruse și obțin beneficii din partea acestuia sau îi furnizează acestuia o sursă substanțială de venituri sau sunt asociate cu persoane sau entități incluse pe listă”, se precizează în document.

Potrivit „Calendarului privind măsurile restrictive adoptate de UE ca răspuns la criza din Ucraina”, UE a adoptat, încă din 2014, o serie de sancțiuni în legătură cu situația din Ucraina. Lista acestora este disponibilă aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Prima măsură a României împotriva unei companii din Rusia. Ce prevede Regulamentul UE 269/ 2014 privind integritatea și suveranitatea Ucrainei”

  1. Ce vom face mai departe ? blocam conturile LUKOIL , ROMPETROL ( sucursala RUSIA prin KASATHAN ) , si OMV ( prin decident off-shore majoritar , dupa cum se pare ? Punem pe butuci toata Romania, pe axa principala ” PROCESARE -COMERCIALIZARE ” PRODUSE PETROLIERE ? Eu sper sa nu fim atat de naivi la propaganda ” penticostala ” mediatizata intens prin anumite posturi sponzarizate de fundatii ” umanitare ” penticostale , cu filme media cu ” mamici in brate cu copiii , in buncare amenajate ” interfonic ” si care cer ” protectie spatiu Ukraina ” , cand ea saraca habar nu are ce insemana acest fapt . Dar sa speram ca reactia de moment instantanee sub ” impulsul ” cererii E.C se va oprii doar la ” AEROFLOT ” si nu va continua cu Banci si alte active fixe si financiare in zona ale pana mai ieri foarte benefice pentru statul Roman.

Comentariile sunt închise.