Senatorul Claudiu Târziu, la congresul AUR: Următorii doi ani și jumătate vor fi cruciali pentru pregătirea noastră în vederea preluării guvernării și pentru a REDA România românilor!

Senatorul Claudiu Târziu a subliniat, în discursul de duminică din cadrul congresului AUR, că partidul a intrat în Parlament pentru a face auzită vocea milioanelor de români nemulțumiți de o clasă politică indolentă, ineficientă și coruptă, următorii ani fiind cruciali pentru preluarea guvernării de către AUR.
AUR a intrat în Parlament pentru a începe reconstruirea României pe valorile ei adevărate: Familie, Națiune, Credință și Libertate! AUR a intrat în Parlament pentru ca într-o zi să venim la guvernare și să re-orientăm politica țării în direcția cea bună și dreaptă, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Redăm integral discursul:

„Dragi colegi și stimați invitați,

Au trecut doi ani și jumătate de la pornirea mișcării ”România Mare în Europa”, care a dus la înființarea partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Îmi amintesc cu plăcere că am fost amfitrionul acelui eveniment inițiat de George Simion.

S-au scurs doi ani de la primul Congres al partidului, care a ales, în premieră pentru România, o președinție alcătuită din trei persoane: doi co-președinți executivi și un președinte al Senatului, ca mediator.

Un triumvirat cîștigător!

Sub această conducere, partidul AUR a intrat în Parlament cu o pondere de 10% și a ajuns la 25% din opțiunile de vot ale românilor.

Astăzi, sîntem chemați să facem un pas mai departe în dezvoltarea partidului.

Vom alege o nouă conducere, în care responsabilitățile fiecărui lider vor fi mai bine stabilite, și vom adopta un nou program politic, care să ne aducă victoria în toate alegerile din 2024.

Rămînem o echipă! O echipă de învingători!

Pînă la acel moment însă, avem de trecut în revistă ce am realizat în mandatul care se încheie azi.

Întîi despre organizarea partidului

În primul an de existență, AUR s-a făcut cunoscut prin acțiunile de protest față de tăierea ilegală a pădurilor și contra exploatării lemnului din România în sistem de monopol străin, precum și prin mitingurile și marșurile pentru repornirea economiei românești și pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.

De asemenea, am purtat două campanii electorale, pentru alegerile locale și pentru alegerile parlamentare, încheiate cu rezultate satisfăcătoare pentru nivelul de dezvoltare a partidului din acel moment.

Am obținut 79 de mandate de consilieri locali și trei de primari, precum și 47 de locuri în Parlament.

Am pornit organizarea partidului de la cîteva sute de membri, iar astăzi avem 22.000, înscriși în 1.094 de organizații locale constituite în țară și 9 organizații în afara granițelor.

În al doilea an, AUR a organizat numeroase manifestări publice, din care voi aminti aici cîteva mai importante:

februarie 2021 – protest împotriva intenției de vînzare a Portului Constanța;

martie 2021 – Protest antirestricții în Parcul Izvor din București;

2 octombrie 2021 – miting pentru Libertate, cu 6.000 participanți din interiorul AUR, și peste 30.000 în total în Piața Universității din București;

1 decembrie 2021 – Marșul Unirii de Ziua Națională a României la Alba Iulia;

21 decembrie 2021 – marele protest de la Parlament împotriva adoptării certificatului verde la locul de muncă;

24 ianuarie 2022 – marșul și mitingul pentru marcarea Zilei Unirii Principatelor Române la Iași;

19 februarie 2022 – Conferința internațională ”Supremația Constituțiilor naționale asupra deciziilor luate de birocrația europeană”, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene;

Campania ”Jos Iohannis”, pentru demiterea președintelui României, în care au fost colectate pînă acum peste un milion de semnături de la cetățenii români.

În paralel, am înființat instituții în cadrul partidului și le-am pus în funcțiune:

Academia Politică ”Gabriel Constantinescu”, pentru formarea și perfecționarea persoanelor care ocupă sau vor ocupa funcții în AUR și funcții de demnitate publică.

Comisiile Naționale de Specialitate – grupuri de monitorizare a realității românești pe domenii de activitate și totodată laboratoare de idei și soluții pentru îmbunătățirea vieții românilor.

Grupul de Expertiză – un guvern paralel, menit să preia guvernarea la proximele alegeri, grup aflat în curs de constituire.

Comisia legislativă, în care sînt dezbătute, amendate și adoptate proiectele de legi și inițiativele legislative pe care le propun și le susțin grupurile noastre parlamentare.

Ce face AUR în Parlament?

E o întrebare pe care o aud uneori, și de la prieteni, dar și de la neprieteni.

Pînă să vă spun tuturor ce face AUR în Parlament, este bine să ne reamintim de ce a ajuns AUR în Parlament.

Intrarea AUR în Legislativul țării a însemnat o rază de speranță pentru mulți români.

O rază de speranță pentru cei care nu mai credeau că este posibil ca o forță patriotică și conservatoare poate să le reprezinte interesele, să le facă auzite păsurile, să fie vocea lor în forul suprem al oricărei democrații.

AUR a pornit ca un proiect al celor care nu au mai făcut politică, dar care, sătui de lipsa unei alternative reale la sistemul corupt transpartinic din ultimele decenii, și-au lăsat preocupările personale pentru a da expresie politică unei mișcări de renaștere națională. Pentru a intra în avangarda acestei mișcări!

O mișcare mai profundă și mai amplă cu mult decît este AUR. O mișcare menită să reașeze din temelii, în făgașul normalității, o Românie rătăcită în tranziție.

Toți cei care am participat la lansarea și creșterea AUR, am făcut asta de nevoie.

Nu ne-au motivat orgoliul și dorința de parvenire, așa cum s-a întîmplat în alte cazuri. Ci credința că România și românii merită mai mult, că noi toți putem mai mult și că este imperios necesar să acționăm imediat în acest sens.

De prea multă vreme majoritatea românilor erau nereprezentați la nivel politic.

Astăzi, românii au AUR!

AUR a intrat în Parlament prin munca voluntară a mii de membri și simpatizanți care au înțeles că, dacă doresc să aibă pe cine să voteze în alegeri, trebuie să participe la crearea unui partid așa cum și-l doresc.

Acestor ostenitori și jertfitori le mulțumesc în primul rînd. Fără ei nu am fi reușit!

Oameni dragi, vouă, celor care ați făcut campanie online sau pe stradă în 2020, vă mulțumesc din inimă!

AUR a intrat în Parlament ca să facă auzită vocea milioanelor de români nemulțumiți de o clasă politică indolentă, ineficientă și coruptă.

AUR a intrat în Parlament ca să apere interesele majorității românilor – exploatați vreme de 30 de ani de politicienii veroși perindați la putere.

AUR a intrat în Parlament pentru a începe reconstruirea României pe valorile ei adevărate: Familie, Națiune, Credință și Libertate!

AUR a intrat în Parlament pentru ca într-o zi să venim la guvernare și să re-orientăm politica țării în direcția cea bună și dreaptă.

Ce a făcut AUR în parlament? Același lucru pe care l-a făcut și în afara lui, în stradă.

Am fost singurul partid care a apărat libertățile și drepturile individuale, grav încălcate în ultimii doi ani, sub pretextul combaterii pandemiei.

Am fost singurul partid care a apărat Constituția – pe care tocmai cei aflați în poziții de putere și responsabilitate au ignorat-o, ba chiar au călcat-o în picioare pentru a-și impune agenda autoritaristă și anti-românească.

Grupurile noastre parlamentare au depus mii de amendamente la legile puse în dezbatere, încercînd să îndrepte erorile sau reaua intenție a inițiatorilor și să acopere „portițele” legislative lăsate cu bună știință pentru profitorii de ocazie.

Colegii mei senatori și deputați au făcut mii de amendamente la legea bugetului pe 2021 și pe 2022, iar pentru anul acesta am putut obține și cîteva mici satisfacții, printre care alocarea unor fonduri Mitropoliei Basarabiei și celor trei primării pe care le conduc colegi ai noștri, membri AUR.

Am făcut sute de declarații politice de la tribuna Parlamentului, în care am vorbit despre toate acele subiecte trecute sub tăcere de ceilalți.

Am pus toate întrebările incomode pe care fiecare dintre voi le-ați fi dorit să le rostiți direct în fața unor guvernanți abuzivi.

Am avut curajul ca, în plenul Camerelor Parlamentului, să aducem aminte tuturor de eroii, martirii și sfinții acestui neam – modele de urmat pentru fiecare dintre noi.

Nu în ultimul rînd, am fost principala forță care prin acțiune politică inteligentă și determinare am provocat îndepărtarea guvernării PNL-USR-UDMR, condusă de cel mai nociv, diletant și slab pregătit prim-ministru pe care l-a cunoscut această țară: Florin Cîțu.

Prin acțiuni în Parlament, conjugate cu protestele de stradă a mii de români, am oprit adoptarea certificatului verde la locul de muncă; în fapt, un veritabil pașaport de discriminare pe motive sanitare și de conștiință.

Prin felul în care am știut să apărăm valorile și principiile în care credem, i-am determinat pe parlamentarii din celelalte partide să devină mai precauți și uneori chiar să renunțe la tentativele de a impune măsuri în răspăr cu interesul național.

I-am forțat pe toți să fie mai atenți la nevoile familiei românești, la atacurile asupra suveranității statului român, la aspirația firească a națiunii române spre bine, frumos și adevăr, la valoarea libertății personale și comunitare, la Decalogul creștin.

Și vom continua să insistăm pe toate acestea, pînă cînd înțelegerea va rodi fapte.

Ce vom face de acum încolo?

Vom fi pe mai departe singurul partid de opoziție în fața unei majorități contra naturii: PNL, PSD și UDMR.

Ceea ce unește falsa Dreaptă cu falsa Stîngă este tocmai falsitatea.

Noi, AUR, sîntem singura alternativă reală la această guvernare cu picioare de lut.

Următorii doi ani și jumătate vor fi cruciali pentru pregătirea noastră în vederea preluării guvernării și pentru a reda României românilor!

Pentru asta este esențial să construim organizații locale puternice, în care oamenii competenți să-și pună în valoare priceperea, experiența și energia.

Și este obligatoriu să nu uităm nici o clipă pentru ce am pornit la luptă, cu ce crez politic și care ne este idealul.

Să fim conștienți că sîntem mai mult decît membrii unui partid – sîntem slujitorii unei cauze!

În acest efort de slujire ni se cer sacrificii. Să fim gata pentru toate!

Avem o țară, una singură!

De ea sîntem legați prin destin.

România este căminul nostru, familia noastră, moștenirea noastră, patria părinților noștri, pe care o iubim necondiționat.

Iubirea noastră nu are cum să dea greș.

Iubirea nu poate fi înfrîntă!

Victorie în 2024!”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost