Deputatul Iulian Bulai (USR) cere demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti

Deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, îi cere ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, demiterea directorului interimar al Teatrului Național București, a anunțat USR, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, solicitarea vine în contextul în care există tot mai multe dovezi că „reputata instituție de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă”, se precizează în comunicatul de presă.

Reamintim că directorul interminar al TNB, Mircea Rusu, a explicat, recent, într-o intervenție la un post de televiziune, de ce nu a fost de acord să fie pus steagul Ucrainei pe clădirea teatrului, menționând, în schimb, că și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta refugiații veniți în România, oferindu-le cazare, masă și transport.

„Pe TNB nu se poate pune steagul Ucrainei, pentru că la 1 decembrie 1918 oamenii de atunci au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul României. În rest, am oferit tot ce se poate oferi”, a spus atunci Mircea Rusu.

Acum, deputatul USR, Iulian Bulai, solicită demiterea acestuia, susținând că este implicat în „propagandă pro-rusă”.

„Propaganda rusească și anti UE/NATO distribuită spectatorilor de la TNB. Astăzi. Sub privirea atentă a directorului interimar, Mircea Rusu – prezent în sală. Domnule Lucian N. Romascanu, nu este nevoie de o investigație a poliției pentru a vedea aceste dovezi. Negru pe alb. Alb pe maro.

Propaganda pro Putin și pro Kremlin trebuie să înceteze la TNB, iar domnul Mircea Rusu trebuie demis cu celeritate. Este parte a problemei. Domnule ministru Romașcanu, orice întârziere din partea dumneavoastră vă face complice”, a scris, duminică, pe Facebook, Iulian Bulai, distribuind o fotografie postată de actorul Mihai Călin și realizată în timpul spectacolului susținut de Dan Puric la TNB.

Într-o postare anterioară, Iulian Bulai reclamase distribuirea unei publicații naționaliste și antieuropene în timpul spectacolului mai sus menționat.

Știri pe subiect:

Directorul TNB refuză steagul Ucrainei pe clădirea teatrului: La 1918, oamenii au jurat că deasupra capului lor va flutura doar tricolorul! „Corupția ucide” îi solicită demisia

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Deputatul Iulian Bulai (USR) cere demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti”

  1. Nici acum, acest expirat Iulian Bulai, nu este judecat si condamnat pentru actiuni antiromanesti?

Comentariile sunt închise.