Serviciile de informații americane estimează un război lung de 10, 15 sau chiar 20 de ani

Un oficial american a declarat pentru CBS News că, pe baza evaluărilor a ceea ce se întâmplă în prezent pe teren cu armata rusă, o înfrângere tactică a Ucrainei este posibilă în următoarele 4-6 săptămâni.

După cum a raportat David Martin, este de așteptat să dureze o săptămână înainte ca Kievul să fie înconjurat și ar putea trece încă 30 de zile până când capitala Ucrainei va fi cucerită. Acest oficial american spune că nu este clar dacă Rusia va sugruma treptat orașul sau se va angaja în lupte din stradă.

Aceste scenarii au fost prezentate luni, 28 februarie 2022, membrilor Congresului american ca scenarii inițiale posibile. De asemenea, nu este clar dacă apoi Rusia va decide să se oprească în zona orașului Lvov sau va continua până la granița poloneză.

Situația este dinamică, așa că aceasta rămâne o estimare a ceea ce este posibil militar. Acest oficial american nu a putut spune nici când sancțiunile care au fost aplicate până acum vor avea un impact practic asupra armatei ruse. Moralul scăzut și penuria de alimente și combustibil nu sunt rezultatul sancțiunilor aplicate acum. La un moment dat însă, armata rusă va fi afectată de sancțiuni.

Având în vedere durabilitatea rezistenței ucrainene și istoria sa lungă de luptă împotriva Rusiei, SUA și statele occidentale nu cred că acesta va fi un război scurt. Ministrul de externe al Marii Britanii a estimat că va fi un război de 10 ani. Membrilor Congresului american li s-a spus luni că este probabil să dureze 10, 15 sau chiar 20 de ani – și că, în cele din urmă, Rusia va pierde.

Sursa: CBS News


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost