Statul român cumpără, prin intermediul companiei Romgaz, contra sumei de un miliard de dolari, o licență de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, pe care inițial a dat-o gratis, prin cedarea drepturilor de exploatare.
Acum, Ministerul Energiei, acționar majoritar al producătorului și furnizorului de gaze naturale Romgaz (SNG), a aprobat, joi, în adunare generală a acționarilor achiziția participației ExxonMobil în perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, potrivit unui raport publicat la bursă, anunță Mediafax.
Potrivit sursei citate, acest lucru înseamnă că cea mai mare tranzacție din ultimii ani din energie, una de circa 1 miliard de dolari, urmează să fie semnată în curând, cel mai probabil pe 3 mai, după cum au declarat surse AGA.
Anterior, compania Romgaz anunțase, printr-un comunicat de presă, avizarea contractului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deține 50% din drepturile de exploatare a perimetrului offshore Neptun Deep din Marea Neagră, de unde se estimează că pot fi extrase gaze naturale de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi.
„Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., la data de 22 martie 2022, a avizat încheierea contractului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.
Contractul urmează să fie semnat după aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.N.G.N ROMGAZ S.A. convocată pentru data de 28.04.2022, iar finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea condiţiilor suspensive din contract.Preţul de achiziţie achitat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va fi de 1.060.000.000 USD putând fi ajustat conform mecanismelor prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare acțiuni”, arată un comunicat al companiei de stat Romgaz, potrivit Digi24.
România a dat gratis o licență pe care o cumpără acum cu un miliard de dolari!
„O afacere bună, pentru că licență respectivă a fost acordată GRATIS de către statul român necunoscutei firme Sterling Resources (dacă celor care au auzit de șmecheria Gabriel Resources li se pare o asemănare fonetică îndrăznesc să cred că nu este doar fonetică) care a vândut-o firmei Exxon pentru 39 milioane de dolari.
Iar acum, Exxon o vinde Romgaz pentru un miliard de dolari ! Până acum nu s-a făcut nici o investiție efectivă pentru exploatare astfel încât nu se vinde decât licență că atare. O bucată de hârtie care oferă drepturi viitoare”, comentează Ziarul Unirea.
- Sute de oameni au semnat MANIFESTUL CELOR CARE CRED ÎN ROMÂNIA, în doar câteva zile de la lansare - 5 noiembrie 2024
- Simulacru de audiere a Roxanei Mînzatu în Parlamentul României - 5 noiembrie 2024
- Pr. Adrian Agachi: Elevii trebuie să știe că viața sexuală nu este un fapt încercat din curiozitate, din cauza unei stări avansate de ebrietate sau a ignoranței. De ce este nevoie de „EDUCAȚIE PENTRU FAMILIE” în școli - 5 noiembrie 2024
Numai prost sa fii , sa nu intelegi ca este ” o spalare de banii ” cu acte in regula , protejata de Stat , licenta respectiva este adevarat ca a fost data in anii 90 , unei asa zise firme inregistrata in Anglia la vremea aceea , dar al carei actionariat de atunci s-a schimbat , firma fiind vanduta repet , cu licenta ” proviziorie ” pe un termen scurt , la vremea aceea de 20 de ani , catre alti actionarii ,( cu actionariat off-shore , printre care sunt convins ca la o ancheta reala vom gasii si nume ploitice celebre atat romanesti ,cat si mai de la est si vest asa zis oligrahic multinationonal ) . Aceasta firma initial engleza -canadiana, acum face parte dintr-o multinationala interesata in aceasta exploatare . Statul roman daca ar fii un stat functional , ar verifca acesta ” spalare de banii ” la nivel international , in detrimentul prostului de roman votant . Pai numai daca faci un calcul , simplu 1 miliard declarat + 2-3 miliarde investitia + sigur alte cateva sunte de milioane ( consultanta ) ajungi la concluzia ca este mai profitabil sa faci cu jumatate de suma un terminal de LPG , la Constanta in port si sa livrezi la toata zona gazul lichefiat daca exstinzi reteaua de distributie conducte gaze . Dar ca de obicei ” motivatia asa zisei independente energetice ” aduce profituri majore tocmai celor care niciodata de 30 de ani de POLITRUCIE , nu i-a interesat cu adevarat INDEPENDENTA SI SUVERANITATEA ROMANIEI. Cu respect pentru domnii cetateni evrei actionari la firma care detine ” asa zisa licenta de exploatare ” care trebuie ” rascumparata acum ” si pentru anumti domni , actuali mari polticieni si presedinti de partid , acum actionari in acesta noua firma ” off-shore ” care detine ” licenta vitala pentru independenta energetica a tarii ” . Pe vremuri era o lozinca ” Ceausecu , Romania , toata stima si mandria ” acum schimbi doar ” Ceausescu ” cu numele ” Faraonului respectiv ” .