Premierul Viktor Orban, avertisment sumbru: Toată lumea vede ce se întâmplă în Europa. Ne aşteaptă un deceniu de pericole

Premierul conservator ungar Viktor Orban a avertizat, vineri, că Europa are în faţă un deceniu al pericolelor, amintind de război, scumpiri sau criza energetică, relatează agenţiile MTI şi EFE, citate de Agepres.

Viktor Orban a primit din partea preşedintelui János Ader mandatul să formeze un nou guvern. Viktor Orban va fi astfel prim-ministru pentru a cincea oară.

„Toată lumea vede ce se întâmplă în Europa. Ne aşteaptă un deceniu de pericole. Există un război, preţurile cresc. Se dezvoltă o criză energetică şi pandemia încă nu s-a terminat.

Trebuie să rămânem în afara războiului (din Ucraina) şi să facem faţă provocărilor unei crize economice europene care începe, într-un mod prin care Ungaria să-şi poată menţine realizările”, a declarat premierul ungar Viktor Orban, promiţând că va forma un guvern „capabil să apere Ungaria în perioada următoare”.

În parlamentul constituit după alegerile legislative din 3 aprilie, partidul Fidesz condus de Orban a obţinut 135 din cele 199 de mandate, menţinându-şi majoritatea de două treimi.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost