De ce a nu a ajuns Cîțu la Kiev? Explicația lui Rareș Bogdan

Președintele Senatului, fostul premier Florin Cîțu, anunța recent că va merge în Ucraina, însă acesta nu s-a regăsit în fotografia de grup cu oficialii români ajunși, marți, la Kiev.

„Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitația Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocități.

Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucție al Ucrainei după război”, anunța, în urmă cu două săptămâni, Florin Cîțu.

Totuși, fostul premier Cîțu nu s-a regăsit în delegația României care a ajuns, marți, în Ucraina.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

„Premierul României a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk”, se precizează în comunicat.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a explicat, marți seară, la Digi24, de ce președintele Senatului, Florin Cîțu, nu a ajuns în Ucraina.

„Domnul președinte al Senatului, Florin Cîțu, fost președinte al PNL, avea deja o vizită programată și organizată. Ucraina este în plin război. Nu poți modifica și interveni în aceste evenimente odată planificate. Faptul că la această vizită a participat președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, un om extrem de important în contextul negocierilor din regiune, Bogdan Aurescu – un om cu mare experiență în relațiile internaționale – și președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, arată sprijinul României.

Domnul Florin Cîțu va fi prezent mâine (miercuri – n.red.) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunțate înainte”, a spus Rareș Bogdan.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost