În Australia, copiii de la patru ani în sus sunt întrebați dacă sunt băieți, fete sau „NON-BINAR/DE GEN FLUID” atunci când se înregistrează pentru a juca fotbal

Asociația Play Football Australia se ocupă cu promovarea fotbalului în rândul copiilor de la patru ani în sus. Atunci când copiii completează formularul de înregistrare online trebuie să aleagă genul, nu sexul. Iar opțiunile sunt: Masculin, Feminin, Non-binar/de gen fluid, Identitatea de gen insuficient reprezentată.

Sursa: Daily Mail

Un tată care își înregistra copilul de opt ani a susținut că mulți copii au probleme de sănătatea mintală din cauza întrebărilor de genul acesta. „Niciun copil mic nu trebuie întrebat dacă este băiat sau fată”, a spus el. „Lăsați copiii să fie copii și nu mai încercați să vă impuneți agenda”.

În schimb, Asociația Football Australia a declarat că fotbalul este unul dintre cele mai „multiculturale, diverse și mai incluzive sporturi din Australia”. „Respectând aceste valori, Football Australia va căuta întotdeauna să creeze medii în care oamenii cu toate experiențele și identitățile, indiferent de origine, rasă sau gen, să se simtă bineveniți și încurajați să participe”, a declarat un purtător de cuvânt.

Tot în Australia, Departamentul Educației din statul Northern Territory a prezentat un proiect educativ în care profesorii sunt încurajați să nu folosească limbaj exclusiv de gen. Zilele de sport la școală nu vor mai fi împărțite între băieți și fete, în timp ce elevii care merg în excursii și tabere școlare vor avea voie să doarmă în camere și să folosească băile conform cu genul pe care-l declară, nu cu cel biologic.

Folosirea unui limbaj bazat pe gen, cum ar fi „fete și băieți” sau „doamnelor și domnilor” confirmă stereotipurile și rolurile de gen și poate fi derutant pentru copii care nu se identifică cu sexul biologic”, se arată în document. „Evitați acest lucru utilizând cuvinte precum „elevi”, „clasă”, „echipaj”, „toată lumea”, „oameni”, care sunt mai incluzive.”

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost