Mii de credincioși, prezenți la Pelerinajul de Florii din Capitală (FOTO)

Mii de credincioşii au participat sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim, la Procesiunea de Florii din Capitală, anunță Basilica.ro.

Procesiunea cu icoana Intrării Domnului în Ierusalim s-a desfășurat de la ora 16:15 pe traseul Mănăstirea Radu-Vodă – Catedrala Sfântul Spiridon-Nou – Biserica Sfânta Ecaterina – Catedrala Patriarhală. Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii conduși de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul a subliniat că această tradiție a fost sistată acum de pandemie, dar în trecut, timp de peste 45 de ani, a fost întreruptă de regimul comunist ateu, notează sursa citată.

Sursa foto: Basilica.ro

Acest pelerinaj de Florii este icoană înainte-vestitoare a bucuriei Sfintelor Paști, a subliniat Patriarhul Daniel.

„Această intrare în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, care trece prin Sâmbăta lui Lazăr și prin Duminica Floriilor, este o lucrare mântuitoare. Ea nu mai are un sens pedagogic precum cele patruzeci de zile de post, ci are caracter mistic, de împreună-pătimire cu Hristos.

Prin această lucrare mărturisitoare a pelerinajului am concentrat în gesturi, cuvinte și cântări esențialul credinței noastre, și anume legătura între Cruce și Înviere, între suferință și biruință, între întristare și bucurie.

Felicităm pe toți cei care au contribuit la buna organizare a acestui pelerinaj și constatăm că numărul pelerinilor astăzi este mai mare decât cel din 2019”, a spus la final Patriarhul României.

Sursa foto: Basilica.ro

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost