Psiholog trans, specializat în terapia de conversie pentru schimbare de sex: S-a mers prea departe!

Erica Anderson are 71 de ani și este psiholog. S-a născut bărbat și a început tratamentul hormonal de conversie la vârsta de 58 de ani, iar la 61 de ani a avut operația de îndepărtare a organului sexual bărbătesc.

De-a lungul activității profesionale a consiliat sute de adolescenți și tineri în terapia de conversie sexuală. Dar iată că acum spune că s-a mers prea departe și se teme că mulți tineri iau decizii pripite care îi afectează și îi marchează pe viață deoarece a ajuns să fie la modă să spui că ești trans, că ești neînțeles pentru că tu de fapt nu ești cel ce te-ai născut și așa cum te consideră societatea.

Erica Anderson s-a declarat îngrozită că s-a ajuns ca până și copii de 13 ani să primească tratament hormonal de conversie de la un medic pediatru fără ca să aibă măcar o ședință psihologică cu un specialist.

„Cred că s-a mers prea departe. De o bucată de vreme suntem cu toții fericiți că societatea a devenit din ce în ce mai acceptabilă și că tot mai multe familii își acceptă copiii care se declară trans. Dar acum s-a ajuns la punctul în care există copii care se prezintă la clinici de tranziționare și sunt acceptați fără rezerve”.

Anderson a mai spus că este atât de îngrijorată, încât se gândește să pună capăt propriei sale activități dedicată tinerilor care vor să-și schimbe sexul.

„Am aceste gânduri: S-a mers prea departe și o să se înrăutățească. Nu vreau să fiu părtăș la asta. Îmi fac griji că lumea mă va acuza că s-a ajuns aici din cauza mea, că eu am pus acest tren în mișcare, ca parte a celor care au susținut abordarea afirmativă a genului în rândul tinerilor, deși aceasta nu este o relatare rezonabilă a ceea ce sa întâmplat”.

Ea crede că creșterea dramatică a numărului de adolescenți care caută tratament este determinată de presiunea colegilor, precum și de acceptarea mai largă a persoanelor trans.

„Un număr destul de mare de copii se declară trans pentru că este la modă. Cred că în graba noastră de a-i susține, uităm acest lucru. A spune categoric că nu există nicio influență socială în formarea identității de gen nu corespunde realității. Adolescenții se influențează reciproc”.

Acest lucru pare să fi fost exacerbat și de pandemie, copiii devenind mai izolați și, de acea, petrecând tot mai mult timp pe rețelele de pe rețelele sociale. „Ce se întâmplă atunci când furtuna perfectă – a izolării sociale, a petrecerii a tot mai mult timp pe rețelele sociale, creșterea în popularitate a identităților alternative – afectează dezvoltarea reală a copiilor? Navigăm în teritorii neexplorate”, a avertizat ea.

„Am un dicton: când ai îndoieli pune întrebări, cercetează. Întrebările sunt un lucru bun. Cum ai de gând să afli dacă ceea ce crezi la un moment dat este corect dacă nu pui întrebări?”

Sursa: NY Post


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost