Centenar Toma Arnăuțoiu (1921-1959)

Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu împreună cu Fundația Culturală Memoria și Muzeul Ororilor Comunismului în România își propun să îl readucă în atenția publicului pe Toma Arnăuțoiu, liderul Grupului de rezistență anticomunistă de la Nucșoara (jud. Argeș), cu ocazia centenarului nașterii sale, a anunțat, luni, Fundația Culturală Memoria.

Astfel, în perioada 9-16 mai 2022, vor fi organizate mai multe evenimente în Pitești, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Oradea, Cluj- Napoca, Făgăraș, Brașov, București.

Primul eveniment va avea loc în 9 mai, la Pitești, și va cuprinde un spectacol de proză și poezie din literatură de detenție și muzică intitulat „Cântecul Memoriei” (Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu – vioară și Cristina Chirvasie – recitator) și difuzarea filmului Toma Arnăuțoiu, aripa din stâncă (r. Cristina Chirvasie, 2021).

Parteneri locali: Fundația Culturală Memoria – Filiala Argeș, Filarmonica Pitești, Memorialul Închisoarea Pitești. Proiectul, demarat în 2021, are un caracter educațional și se adresează tuturor celor interesați de istoria recentă/istoria comunismului în România, indiferent de vârstă. Intrarea este liberă.

Vom reveni cum amănunte.

Sursa foto: Fundația Culturală Memoria/ Facebook

Știri pe acest subiect:

Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu, fiica lui Toma Arnăuțoiu: Comunismul a însemnat lipsa libertății de opinie, de acțiune, propagarea ateismului, teroare, poliție politică, în numele unei ideologii care propaga „egalitatea” socială

Senatorul Sorin Lavric, la 100 de ani de la nașterea lui Toma Arnăuțoiu: Partidul AUR întreține cu venerație memoria partizanilor și a deținuților politici, mărturisind adevărul în privința exemplului de demnitate pe care l-au reprezentat


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost