Comisia Europeană propune emiterea de datorii comune pentru a acoperi deficitul Ucrainei de 15 MILIARDE de euro, în următoarele trei luni

Comisia Europeană ia în considerare emiterea de datorii comune de către blocul comunitar, pentru a acoperi deficitul de lichiditate al Ucrainei, de 15 miliarde de euro, în următoarele trei luni, au declarat pentru Reuters surse UE care au dorit să-şi păstreze anonimatul, anunță Agerpres.

Propunerea CE va fi publicată pe 18 mai. Noul mecanism, dacă va fi convenit, se va baza pe schema SURE a UE pentru finanţarea ajutoarelor de şomaj în timpul pandemiei, susţin sursele.

Ucraina ar urma să obţină împrumuturi ieftine de la UE, iar guvernele celor 27 de state membre vor trebui să furnizeze garanţii că vor fi achitate împrumuturile comune.

„Este unul din modelele luate în considerare, dar încă nu a fost nimic decis”, adaugă sursele.

UE se aşteaptă ca SUA să se alăture efortului şi să furnizeze aproximativ cinci miliarde de euro, astfel încât UE să obţină zece miliarde de euro prin emiterea de datorii comune.

Ideea va fi discutată la reuniunea miniştrilor de Finanţe ai G7, care se va desfăşura la Bonn, în perioada 18-20 mai, susţin sursele.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia Europeană propune emiterea de datorii comune pentru a acoperi deficitul Ucrainei de 15 MILIARDE de euro, în următoarele trei luni”

  1. Pai de ce sa nu platim , toti europenii , pentru ” efortul miltiar si inarmarea Ukrainei , cea mai rentabila afacere cu ARMAMENT ” . Poate maine ne trezim cu o ” URAINA ” inarmata pe banii nostrii , care va dicta ” zona ” in ” numele democratiei ” cu populatie romana pe teritoriul ei fara drepturi , dar cu un stat ” roman ” neinarmat si militar ” fiindca este democratic. Pe romaneste , schimbam ” rusul” cu ” ukrinianiul ” dar de data aceasta cu ” drepturi si inarmat in numele democratiei ” . S-a mai intamplat asta dupa , cel de-al doilea razboi mondial , cu un alt stat , in Orientul Mijlociu , si cu alt stat in Orientul Indepartat , inarmate permanent , de 50 de ani , cu conflicte permanente trecute si prezente in zonele respective si cu posibila declansare de alte conflicte mondiale ( ca acum in Ukraina ) plecand de la factorul etnic teriorial : arab si evreu in Orientul Mijlociu , chinez si englez , american in Taiwan ( prin Coreea de Sud si Coreea de Nord ) . Noi ” prostii satului ” stim ca nu decidam si ce va decide ” Mai marele Tarabostes ” actual sau viitor , asa va fii , dar macar , vorba aceeav” macar demni si nu creduli sa nu mai fim ” . Hai sa nu fim prostii lor , sa paricipam la ” ALBA-NEAGRA ” A LOR CA LA PRACTICA VECHE A ETNIEI ROME PRIN TARGURI SI OBOARE PRIVIND CASTIGUL NICIODATA ” AL PROSTULUI CARE IL SPERA „

Comentariile sunt închise.