Peste 13.000 de oameni din Beijing, scoși forțat din case noaptea și încolonați pentru a fi duși în carantină

Peste 13.000 de locuitori dintr-un complex rezidențial din sud-estul Beijingului au fost scoși forțat din case vineri noapte pentru a fi duși în carantină, după ce au fost descoperite 26 de cazuri de infectare cu coronavirus, scrie Le Figaro.

Mai multe imagini și informații despre situația lor au fost distribuite pe rețelele sociale. Deși testați negativ, oamenii au fost duși peste noapte în hoteluri de carantină și amenințați cu represalii dacă se opun.

„Experții în sănătate au decis că toți locuitorii din Nanxinyuan vor fi plasați în carantină de la miezul nopții de 21 mai, timp de șapte zile. Vă rugăm să cooperați sau vă veți suporta consecințele legii”, au anunțat autoritățile sanitare din districtul Chaoyang, potrivit Digi24.

Fotografiile distribuite pe rețelele sociale arată sute de oameni încolonați, cu bagajele în întuneric, înainte de a fi urcați în autocare în afara complexului rezidențial.

Locuitorilor li s-a cerut să-și împacheteze hainele și câteva lucruri de strictă necesitate și li s-a spus că locuințele lor vor fi igienizate, sunt informațiile de pe Weibo.

Luna trecută, mii de locuitori din Shanghai au fost trimiși în centre de carantină improvizate, aflate la kilometri distanță.

„Este exact la fel ca în Shanghai, primul pas este să tai apa și curentul, apoi să ceri cheile… apoi să dezinfectezi casele. Electrocasnice, mobilier, haine, mâncare… toate sunt distruse”, potrivit unui mesaj distribuit pe rețelele sociale.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost