Statuia unui principe maghiar, dezvelită la Alba Iulia, în inima României. Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor: Aici îi este locul!

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a participat, sâmbătă, la dezvelirea statuii principelui Gabriel Bethlen, amplasată în centrul municipiului Alba Iulia.

„Începând de astăzi Bethlen Gábor are statuie în Alba Iulia. Statuia fostului principe oriunde în Transilvania ar fi într-un loc bun, dar în Alba Iulia este amplasată în locul său adevărat, unde îi este locul. Acest lucru indică, printre altele, că o comunitate care este majoritară în oraș, a acceptat eroul unei comunități minoritare. Acest gest puternic și demn de prețuit pentru noi este că statuia a fost amplasată în cetatea Alba Iulia, autoritățile locale nu au încercat să ascundă monumentul într-un colț al orașului. Asemenea gesturi ne indică clar că în trecuturile noastre pot exista dezacorduri, chiar controverse, dar prezentul este comun și dacă suntem înțelepți, și viitorul este comun. Putem fi mândri, deoarece am făcut ce s-a putut, poate chiar un pic mai mult”, a anunțat, pe Facebook, vicepremierul României, Kelemen Hunor.

Eparhia Reformată din Ardeal a organizat, sâmbătă, la Alba Iulia un eveniment care a inclus, printre altele, dezvelirea statuii principelui Gabriel Bethlen, potrivit Agerpres. Aceasta este amplasată în interiorul cetăţii, într-un scuar din apropierea sediului Universităţii „1 Decembrie 1918”. La eveniment a fost prezentă şi Novak Katalin, preşedintele Ungariei, aflată într-o vizită privată în România.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Statuia unui principe maghiar, dezvelită la Alba Iulia, în inima României. Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor: Aici îi este locul!”

Comentariile sunt închise.