Ungaria va taxa suplimentar băncile și companiile cu profituri mari. Încasările merg către armată şi plafonarea prețurilor la energie pentru populație

Ungaria va impune băncilor, companiilor de telecomunicaţii, de asigurări, companiilor aeriene, celor din sectorul energiei şi marilor lanţuri de supermarketuri să plătească la bugetul de stat o mare parte din profiturile lor, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Băncile şi companiile care obţin profituri suplimentare în actuala situaţie dificilă în contextul războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor vor trebui să contribuie la finanţarea consolidării armatei ungare şi a plafonării preţurilor la energie pentru populaţie, a indicat Viktor Orban într-un mesaj video pe Facebook.

Orban a precizat că aceste taxe speciale se vor aplica anul acesta şi anul viitor.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat angajamentul acestuia de a proteja „familiile, pensionarii, locurile de muncă şi reducerile de preţuri la utilităţi chiar şi în situaţia de război prelungit” în Ucraina vecină.

„Le cerem şi ne aşteptăm de la cei care fac profituri în exces în această situaţie de război să ajute oamenii şi să contribuie la cheltuielile de apărare ale ţării”, a concluzionat Viktor Orban, care marţi a declarat starea de urgenţă din cauza conflictului armat din Ucraina.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ungaria va taxa suplimentar băncile și companiile cu profituri mari. Încasările merg către armată şi plafonarea prețurilor la energie pentru populație”

  1. Orbete asta a vorbit cu Putina și i-a venit mintea din urma! Cat despre secuime… Politicienii toleranți din prostie, au înghițit măgarul, au ajuns la coada măgarului, o înghit și pe asta!

Comentariile sunt închise.