PS Varlaam, cuvânt puternic: Orice persoană este persoană deplină din momentul zămislirii. Orice copil are ROSTUL lui pe lume

PS Varlaam Ploieșteanul a transmis, vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, un mesaj puternic în care a subliniat că orice persoană este persoană deplină din momentul zămislirii, notează Basilica.ro.

Orice copil ar trebui primit cu bucurie și încredere în rostul lui pe lume, a spus ierarhul.

„Valoarea pruncului zămislit în pântece este completă, este definitivă din momentul zămislirii, de când este un simplu embrion, dar, în acest embrion este înscrisă, încifrată, întreaga personalitate a celui care se va naște peste nouă luni.

De aici valoarea incomensurabilă a fiecărei persoane umane și de aici greșeala unora dintre noi de a respinge venirea în viața noastră a pruncilor, ca daruri, binecuvântări și bucurii care vin de la Dumnezeu.

Astăzi, la praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, să reflectăm asupra bucuriei pe care o reprezintă nașterea fiecărui copil în viața noastră și a societății noastre, să reflectăm asupra faptului că orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii sale”, a spus PS Varlaam Ploieșteanul.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a slujit vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, la Catedrala Patriarhală din Capitală.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost