Senatorul Claudiu Târziu critică Legea decarbonizării: Guvernul vrea să închidă DEFINITIV și IREVERSIBIL toate grupurile energetice pe bază de cărbune. AUR propune reducerea TVA la combustibili, până la 1% (VIDEO)

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR, a criticat în termeni duri angajamentul luat de Guvernul României, prin ministrul Energiei, Virgil Popescu, privind adoptarea Legii decarbonizării până la data de 30 iunie.

Prin renunțarea la cărbune se urmărește creșterea dependenței României de furnizorii externi de energie, a avertizat senatorul Claudiu Târziu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

„S-a angajat să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi așa-numită a decarbonizării până la 30 iunie. În această lege ar urma să se prevadă că se vor închide, definitiv și ireversibil, toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și carierele de cărbune. Rețineți, vă rog, expresia aceasta, că este foarte importantă: definitiv și ireversibil.

În condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și de energie pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina, noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune. Nu există nicio motivație, alta decât că vrem să mărim dependența României de furnizori externi de energie. Noi eram independenți până când să înceapă toată nebunia cu închiderea de mine, închiderea de capacități de producție și liberalizarea iresponsabilă a pieței de energie”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Totodată, partidul AUR a anunțat, miercuri, că va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA la combustibili de la 19 la 1%, în condițiile unui preț de vânzare de sub 6,5 lei. Măsura propusă ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată, astfel încât nivelul prețurilor la nivel european să scadă în limite rezonabile.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost