AUR cere Guvernului să INTERZICĂ meciul de fotbal dintre naționala Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului României ca prin Instituția Prefectului – Județul Harghita să facă demersuri pentru oprirea meciului de fotbal dintre naționala Under 18 a Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc, a anunțat partidul prin intermediul unui comunicat de presă.

Meciul este programat în ziua de 23 iulie, la inaugurarea unei arene din Miercurea Ciuc.

„Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc. Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a declarat președintele George Simion.

„Guvernul și Instituția Prefectului din județul Harghita să iasă din pasivitatea care a dus la o astfel de situație inacceptabilă și să ia măsuri. Discutăm despre o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale. Trebuie intervenit rapid, înainte ca lucrurile să scape complet de sub control. De asemenea, apreciem drept lipsită de înțelepciune decizia Federației Române de Fotbal de a nu da curs invitației venite din partea omologilor din Ungaria. Dacă meciul s-ar fi disputat între naționalele României și Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astăzi. Le-am dat singuri apă la moară”, a subliniat Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat.

Arena din Miercurea Ciuc, pe care joacă FK Csikszereda, a fost renovată cu o investiție de 3 milioane de euro din partea guvernului maghiar. Pe 23 iulie adversare vor fi naționalele Under 18 ale Ungariei și așa-zisului ținut secuiesc, după ce FRF a refuzat propunerea de a fi adversara maghiarilor.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR cere Guvernului să INTERZICĂ meciul de fotbal dintre naționala Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc”

  1. Pasivitatea autoritatilor este, ca intotdeauna, o actiune foarte bine calculata!

Comentariile sunt închise.