Dan Negru: Când stăm în genunchi, alții ni se par mari! Suntem mult peste ce are Grecia azi

Când ni se pare ca alții sunt mai mari decât noi, să ne ridicăm din genunchi, îndeamnă realizatorul TV Dan Negru într-o postare în care analizează starea litoralului grecesc comparativ cu cel românesc.

„Când stăm în genunchi, alții ni se par mari! Am ajuns printr-o conjunctură în Grecia.

Știam că Atena, leagănul civilizației democratice, a ajuns demult un ghetou. Litoralul grecesc însă, lăudat mereu de noi, pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor ’90.

Oamenii, grecii, admirabili. Ei știu că turismul e singura lor salvare într-o țară în care statul a eșuat.

Economia Greciei se bazează pe veniturile din turism. Dacă noi aveam tradiția și istoria Greciei și prezentul ei de azi, i-am fi crucificat pe toți.

Suntem mult peste ce are Grecia azi! Noi, cei asupriți mereu în istoria noastră, n-am decăzut așa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor.

În 200 de ani de la independență, Grecia a intrat în faliment de 7 ori.

Când ni se pare că alții sunt mai mari decât noi, să ne ridicăm din genunchi!”, a scris, duminică, pe Facebook, Dan Negru.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Dan Negru: Când stăm în genunchi, alții ni se par mari! Suntem mult peste ce are Grecia azi”

  1. Corect , dar cum , cu cine si cu ce ? Oricum este frumos , sa stim ceea ce am fost , ceea ce suntem si ramane de vazut ceea ce vom fii , DAR SPERANTA MOARE ULTIMA , CA IN FILME . Cu respect pentru domnul Negru , pentru scrierea si suntem convinsi si educatia sa de ” bun simt ” dintr-o familie cu o traditie ” de bun simt ” , adica oriunde esti ” sfinteste locul ” ceea ce ai fost prin inantasii tai , indiferent de timpul si suferinta lor ” este fapta ta de astazi si a celor dupa tine de maine , ceea ce este ” CONTINUITATE ” la nivel de om, de familie , de popor . DAR , FIECARE CU ” DARUL ,FAPTA SI CREDINTA LUI „

Comentariile sunt închise.