Guvernul german a aprobat utilizarea unui număr mai MARE de centrale electrice pe CĂRBUNE

Guvernul german a aprobat utilizarea unui număr mai mare de centrale electrice pe cărbune, în contextul opririi importurilor de gaz provenind din Rusia, notează La Libre Belgique, citată de Rador.

Camerele parlamentare din Bundestag şi Bundesrat au adoptat deja amendamente juridice în acest scop, având drept obiectiv să stocheze mai mult gaz, crescând utilizarea centralelor electrice pe cărbune pentru a produce electricitate.

„Vrem să economisim gaz în vară pentru a umple instalaţiile noastre de stocare pentru iarnă”, a declarat ministrul economiei, Robert Habeck.

Livrările de gaz prin gazoductul Nord Stream 1 sunt oprite de luni pentru lucrări de mentenanţă. Marea îngrijorare este că Rusia nu va redescide robinetul de gaz după lucrări, care durează de obicei zece zile.

Potrivit ordonanţei aprobate, cei care exploatează centralele pe cărbune trebuie să vegheze ca instalaţiile să fie din punct de vedere tehnic repuse într-o stare care să le permită să funcţioneze permanent pe piaţa de electricitate.

Cheltuielile făcute vor fi rambursate.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost