Senatorul Claudiu Târziu: Dragostea este dovada supremă că suntem nobili sufletește. Toți suntem scânteie divină, toți suntem chemați să devenim fiii lui Dumnezeu

Senatorul Claudiu Târziu a rostit, sâmbătă, la Timiș un cuvânt puternic despre dragoste, spunând că aceasta este o condiție esențială pentru ca oamenii să devină fiii lui Dumnezeu.

„Un element definitoriu al noii aristocrații este dragostea. În boieria lui Hristos despre care vorbește Steinhardt este vorba despre o dragoste nemărginită, care- vorba Sfântului Apostol Pavel- „rabdă tot, îngăduie tot și acoperă tot.”

Dragostea este dovada supremă că suntem nobili sufletește; dragostea pe care reușim să o transmitem celorlalți, chiar și atunci când ne opunem unor acțiuni pe care le considerăm rele pentru societate, chiar și atunci când suntem critici cu ei, chiar și atunci când suntem într-o controversă cu ei.

Să nu uităm niciodată că ei sunt oameni. Noi, toți oamenii, suntem scânteie divină, toți suntem chemați să devenim fiii lui Dumnezeu. Această calitate înseamnă dragoste desăvârșită”, a spus președintele CNC AUR, Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia este esențial să facem totul din dragoste, din dragoste pentru Dumnezeu, pentru ceilalți, pentru Biserică.

Să dai de la tine tot ce poți pentru ceilalți, din iubire, a subliniat Claudiu Târziu.

„Să ne cutremurăm și să ne smerim în fața acestei misiuni la care suntem chemați, să facem totul cu dragoste, cu răbdare. Răbdarea este o dovadă de dragoste.

Dragostea este îndelung răbdătoare. Lași de la tine, înghiți. Așteaptă să fie suficient timp de acțiune împreună pentru a se netezi asperitățile dintre camarazi.

Este inevitabil ca atunci când nu ne cunoaștem să găsim suficiente pricini să nu lucrăm împreună, să ne despărțim, să abandonăm, să ne împotrivim, să lucrăm împotriva celuilalt. Există o singură pricină să nu facem toate astea. Să acoperim totul cu dragoste.

Acesta este adevărul. Este un adevăr pe care eu l-am conștientizat de mult și pentru care am găsit multe argumente la alții mult mai deștepți decât mine.

Este foarte greu să iubești. Creștini cum suntem noi iubim greu, iubim puțin, iubim doar în contrapartidă, iubim ca să fim răsplătiți cu iubire.

E greu să iubești, dar e și frumos. Când ți-ai deschis inima cu adevărat, nu-ți mai stă nimeni în cale.

Trebuie să învățăm să iubim. Altminteri nu căutăm decât răzbunarea și satisfacția proprie. Dacă vom face toate acestea, fraților dragi, vă asigur, vom face istorie!”, a explicat liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Prelegerea intitulată „Noua Aristocrație: eroism, meritocrație, spiritualitate” a fost susținută de senatorul Claudiu Târziu, sâmbătă, la Timișoara, în cadrul Academiei „Gabriel Constantinescu”.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost