Armata ne previne că aeronave militare Hercules și Spartan vor zbura la înălțimi mici, de 150 m față de sol, începând din 21 septembrie

Forțele Aeriene Române au informat, miercuri, că aeronave militare vor zbura la cel mult 150 de m față de sol, în cadrul unor antrenamente executate în perioada 21-23 septembrie.

„Aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor executa, în perioada 21-23 septembrie a.c., zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150 m faţă de sol), în spațiul aerian național.

Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale”, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Forțele Aeriene Române.

Comunicatul a fost transmis imediat după declarația președintelui Putin privind mobilizarea din Rusia, despre care RostOnline a relatat aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost