Nemții de la Lidl ar putea reduce programul magazinelor din România, pentru a face economie la energie

Lidl, parte a grupul german Schwartz și cel mai mare lanț de magazine din România după cifra de afaceri, ar intenționa să reducă programul de funcționare al magazinelor din România, pentru a-și reduce costurile cu energia și, indirect, a contribui la planul la nivel european de a reduce consumul de energie electrică din perioada de vârf de consum, anunță Economica.net.

Potrivit sursei citate, programul magazinelor Lidl, care funcționează acum  până la ora 22.00, ar urma să fie redus cu o oră sau două, respectiv până la ora 20.00 sau 21.00. O discuție finală nu a fost luată.

Solicitați să comenteze informația, oficialii companiei nu au confirmat-o, dar nici nu au infirmat-o. „Îți mulțumim pentru întrebări. De data aceasta, din păcate, nu putem da curs solicitării voastre”, au transmis cei de Lidl.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din piața de retail, despre problema costurilor cu energia și eventuale soluții s-a discutat și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind ridicată în întâlnirile din cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR). Ideea de reducere a programului de funcționare nu ar fi momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost