Premierul Ciucă confirmă că s-a discutat în Guvern taxarea suplimentară a celor care fac risipă de energie electrică. Apel pentru reducerea consumului

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat, sâmbătă, că în ședința de Guvern de joi s-a discutat despre impunerea unor măsuri pentru reducerea consumului de energie, inclusive taxarea suplimentară a celor care consumă prea mult.

Întrebat, sâmbătă, în cadrul unor declarații de presă, dacă Guvernul pe care îl conduce i-a în calcul premierea sau taxarea oamenilor în funcție de consumul de energie electrică, premierul Ciucă a răspuns:

„Am discutat în şedinţa de Guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit şi facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare.”