Premierul Ciucă confirmă că s-a discutat în Guvern taxarea suplimentară a celor care fac risipă de energie electrică. Apel pentru reducerea consumului

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat, sâmbătă, că în ședința de Guvern de joi s-a discutat despre impunerea unor măsuri pentru reducerea consumului de energie, inclusive taxarea suplimentară a celor care consumă prea mult.

Întrebat, sâmbătă, în cadrul unor declarații de presă, dacă Guvernul pe care îl conduce i-a în calcul premierea sau taxarea oamenilor în funcție de consumul de energie electrică, premierul Ciucă a răspuns:

„Am discutat în şedinţa de Guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit şi facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost