Premierul Viktor Orban: Sancţiunile au transformat conflictul ruso-ucrainean într-un război economic global. Sunt anunțate CONSULTĂRI NAȚIONALE în Ungaria pe această temă

Prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, a declarat, luni, în Parlamentul ungar, că se aşteaptă ca războiul ruso-ucrainean să se prelungească, că economia mondială riscă să intre în colaps, iar cea europeană să se prăbuşească, anunță MTI.

Premierul a luat cuvântul înaintea ordinii de zi, cu ocazia deschiderii sesiunii de toamnă a Parlamentului ungar. Legat de războiul care se desfăşoară în vecinătatea estică a Ungariei, Orban a afirmat că, pas cu pas, tot mai multe regiuni ale lumii devin victime ale războiului. Războiul dintre Ucraina şi Rusia ar putea fi doar un conflict local, însă sancţiunile economice impuse de Occident l-au transformat într-un război economic global, “aşa că ne confruntăm cu un război armat local şi cu un război economic global”, a explicat şeful Guvernului de la Budapesta.

Acesta a adăugat că trebuie să ne aşteptăm la un război prelungit. „Ucraina este susţinută de America şi UE cu arme şi bani, iar rezervele Rusiei sunt nesfârşite atât în ce priveşte resursele umane, cât şi armamentul”, a mai precizat premierul.

Războiul din vecinătatea Ungariei va persista în acest an şi în următorul an, iar economia mondială riscă să intre în colaps şi cea europeană să se prăbuşească.

Potrivit lui Viktor Orbán, în prezent, în urma sancţiunilor impuse, ţările europene plătesc o suprataxă pentru ţiţei, gaze naturale şi electricitate, în timp ce în SUA preţul gazului şi al electricităţii reprezintă doar o fracţiune faţă de preţurile din Europa.

Premierul ungar a afirmat că majorarea drastică a preţurilor la energie nu se datorează economiei, ci politicii, mai exact, este din vina deciziilor politice luate la Bruxelles.

Potrivit acestuia, Occidentul este de partea războiului, în timp ce Ungaria se află de partea păcii. “În loc să continuăm şi să adâncim războiul, noi solicităm încetarea imediată a focului şi negocieri de pace”, a subliniat Viktor Orbán.

Acesta a declarat că, în războiul economic care a devenit global, fiecare ţară are propriile interese, iar pentru Ungaria cele mai importante aspecte sunt să-şi protejeze securitatea, suveranitatea economică şi cea naţională.

În acest sens, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că va organiza o consultare națională în Ungaria cu privire la continuarea susținerii sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei,  scrie ziarul Magyarnemzet, citat de Mișcarea de rezistență.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost